Scorer (nesten) bare på dødball

Ny dødballscoring på Vålerenga i går. Fire av fem så langt denne sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

24 av de 53 scoringene i tippeligaen i år har kommet på dødballsituasjoner. Vålerenga er klart på toppen av statistikken. Før gårdagens kamp mot Fredrikstad var dødballprosenten på 100: Tre av tre. I går kom det ene av to mål på dødball.

- Det er ingen tvil om at vi har terpet og trent mye dødballsituasjoner før sesongen. Jevne kamper avgjøres ofte på dødballer, og det har vi tatt konsekvensen av, sier assistenttrener Lars Bohinen til Dagbladet.

Gode poeng

Men han er overrasket over at mer enn 45% av scoringene i tippeligaen har kommet på dødball. Treneren innrømmer at mange dødballmål kan være tegn på dårligere angrepsspill.

- Ja, det kan tyde på det. Og det er ikke minst synd for publikum som kommer for å se angrepsfotball og scoringer. Produktet vi som fotballag skal selge til publikum blir nok oppfattet som mindre underholdende av mange.

Dårlig underlag

Lillestrøm blir ofte omtalt som et «dødballlag», men fortjener ikke det stempelet etter fire serierunder. Laget har bare scoret ett av sine fire mål på dødball.

Derimot har Rosenborg scoret 60% av sine mål på dødball. Ola By Rise mener det er typisk for vårmånedene.

- Angrepsspillet flyter enda ikke helt hos de fleste lagene. Og underlaget er veldig dårlig på mange baner. Det påvirker spillestilen og gjør det vanskeligere å skape mål gjennom etablert angrepsspill, sier RBK-treneren.

Han er enig med Bohinen i at mange dødballmål ikke er et kvalitetsstempel.

- Jeg tror ikke Rosenborg blir et typisk dødballag denne sesongen. Samtidig har dette mye med spillertyper å gjøre, vi har mange som er gode i lufta, og da er det ikke så rart at vi scorer på dødballer.

SPESIALIST: Et av Vålerengas mest brukte dødballbein tilhører forsvarsspillren David Brocken. Ingen har scoret mer på dødballer enn Vålerenga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer