Scorer på bestilling

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt-Brann 2- 2. Raymond Kvisvik jubler etter sitt fjerde mål for Brann på tre kamper. Han scorer på bestilling, og får mye av æren for at Brann nå ser ut til å ha snudd trenden.

- Jeg ser ikke bort ifra at Kvisviks inntreden i Brann har hatt vel så stor betydning for at vi har snudd den negative trenden, som det at jeg og Kjell Tennfjord byttet jobb i klubben, sier Brann-trener Harald Aabrekk.

Friskt pust

Kvisvik har blåst liv i Brann. Scoringene er sjølsagt hans viktigste bidrag, men også innstillingen blir satt pris på:

- Hans to mål her i Bodø viser hvor viktig han er for oss på banen, men jeg vil hevde at han er minst like viktig utenfor banen, også. Han har satt fotballen i et perspektiv jeg liker, nemlig at det skal være trivsel og glede på banen. Det var viktig for oss i den situasjonen vi var i, sier Aabrekk.

- Blemme

Men i går handlet det mest om Raymond Kvisvik: Han ga Brann ledelsen to ganger.

Andre gang ble keeper Clas Guttulsrød stående passivt på streken, og det ble enkelt for Kvisvik. Det første skuddet traff riktignok tverrliggeren, men han tok vare på den andre muligheten.

- Det var ei skikkelig blemme av Clas. Jeg glemte å mobbe ham for det, sier Kvisvik, som kjenner Glimt-keeperen godt. Begge er fra Moss.

- Clas kunne gjerne gått ut i duell mot meg. Jeg truer ingen i lufta, sier Branns nye måljeger.

Rolig foran mål

- Jeg har andre kvaliteter. Jeg er først og fremst god fordi jeg er rolig foran mål. Mens for eksempel Svante Samuelsson ble kjøpt for å krige på midtbanen og slå tidlige pasninger inn i bakrommet, er jeg kjøpt for å score mål. Så langt har jeg fått det bra til, sier Kvisvik.

  • Også hos Glimt var det en som scoret på bestilling: Tommy Bergersen sørget for begge utlikningsmålene, det siste på straffespark ti minutter før slutt.