Scorer Ronaldo mot Liverpool tirsdag, tangerer han gjev rekord

Tangerer Raul som Champions Leagues mestscorende gjennom tidene.

SLÅR REKORDER: Cristiano Ronaldo kan tangere Rauls rekord som Champions Leagues mestscorende gjennom tidene dersom han scorer mot Liverpool tirsdag. Foto: AFP PHOTO / DANI POZO
SLÅR REKORDER: Cristiano Ronaldo kan tangere Rauls rekord som Champions Leagues mestscorende gjennom tidene dersom han scorer mot Liverpool tirsdag. Foto: AFP PHOTO / DANI POZOVis mer

Scorer Cristiano Ronaldo for Real Madrid mot Liverpool i mesterligaen tirsdag, vil han tangere Raul som mesterligaens mestscorende gjennom tidene.

Rauls rekord er på 72 scoringer, mens Ronaldo bare er ett bak med sine 71 fulltreffere i verdens mest prestisjetunge klubbturnering.

Ronaldo scoret det første målet da Real Madrid banket Liverpool med 3-0 borte på Anfield for 14 dager siden. Det vil ikke overraske om portugiseren bidrar med nye nettkjenninger hjemme på Santiago Bernabéu.

Real Madrid er i storform for tiden, og tirsdag kan laget allerede sikre seg avansement til utslagsrundene, selv med to gjenstående kamper i gruppespillet.

Real Madrid har vunnet sine 11 siste kamper uansett turnering og serie, og de har scoret 46 mål på de nevnte 11 kampene.

Slikt står det respekt av.

Storfavoritt 4-0-seieren over Granada i helgen tok dem til tabelltoppen i La Liga for første gang denne sesongen, og laget til manager Carlo Ancelotti virker bunnsolid.

Mange mener at Real Madrid er mer enn god til å følge opp fjorårets seier i mesterligaen.

Midtbanespilleren Luka Modric fikk jobben med å fylle Xabi Alonsos plass da han forsvant til Bayern München, og kroaten har etter hvert funnet fram til et godt samspill med nykommeren Toni Kroos.

- Vi må bare fortsette å spille slik vi har gjort i det siste. Vi må fortsette å score mål. Xabi Alonso var en fantastisk spiller for Real Madrid, men jeg og Kroos har spilt bedre og bedre for hver kamp. Vi har lært hverandre å kjenne, sa Modric etter seieren over Granada lørdag.

Real Madrid har også Gareth Bale tilbake etter et fem uker langt skadeavbrekk mot Liverpool, men trolig må waliseren starte på benken. Erstatteren Isco har storspilt i Bales fravær.

Godt forberedt Liverpools form har ikke vært tillitvekkende så langt i sesongen. Lørdag kom sesongens sjette tap, da det ble 1-0-tap borte for Newcastle. Det skremmer ikke manager Brendan Rodgers foran møtet med den spanske giganten.

- Vi har jobbet hardt i de to siste årene for å komme oss opp på det nivået vi er nå. At vi spiller bortekamp mot Real Madrid forteller oss at vi har gjort det ok. Vi ønsker bare å bli bedre og bedre, og tirsdagens kamp er en ypperlig mulighet til å vise akkurat det, sa Rodgers.

(NTB)