Scorer seg til revansje

SAITAMA (Dagbladet): Rivaldo har satt seg som mål å bli den første spilleren i historien som scorer mål i sju VM-kamper på rad. Klarer han det, kan han peke nese til de kritikerne som mente at han ikke var verdig en plass i den brasilianske VM-troppen.

Mot England 21. juni rykket Rivaldo opp som femte medlem i den meget eksklusive gjengen som har VM-scoringer i fem kamper på rad. Før semifinalen mot Tyrkia deler han plassen med Eusebio (Portugal), Gerd Müller (Tyskland), Toto Schilacci (Italia) og Hristo Stoitchkov (Bulgaria). Scorer han igjen stiller han seg ved siden av Just Fontaine (Frankrike) og Brasils Jairzinho.

Scorer han sju vil han være udødelig.

Flengende kritikk

Og en større revansje enn det finnes ikke i fotball. For da Rivaldo mistet den spanske ligainnspurten og Barcelonas klimaks i Champions League på grunn av en kneskade, var det mange som mente at han ikke burde få reise til VM.

- Ta ut en annen, skrev flere brasilianske kommentatorer.

Det var meninger som såret Rivaldo:

- Det var vanskelige tider for meg. Jeg ble kritisert uten at noen visste hvor hardt jeg sto på for å komme tilbake.

Noe av årsaken til den lunkne holdningen i Brasil er at Rivaldo er blitt beskyldt for å spare seg i landskamper slik at han kunne yte maksimalt for Barcelona. Da kritikken toppet seg under Brasils vanskelige VM-kvalifisering truet han med å trekke seg.

- Folk trodde at vi ikke kom til VM, sier Rivaldo.

- Og da vi kom hit, mente mange at vi ville bli slått ut tidlig. Men nå er vi i semifinalen med en stor mulighet til å vinne VM.

- Klart det føles som en personlig seier.

Fra trist til glad

Rivaldos måte å feire sine scoringer på er å rive av seg trøya og løpe med den i høyre hånd. Fem ganger har vi sett det til nå i VM. - Jeg mener jeg har bevist at jeg fortjener å være her, sier han.