Scorer som en spiss

MELLØS (Dagbladet): Ronny Deila er ikke bare en betongblokk av en stopper. Han scorer mål som en spiss også. I går banket han inn årets første for Odd. - Håper jeg fortsetter som i fjor.

Da ble det seks mål på midtstopperen. Bare sånn for ordens skyld: Seks mål er kanskje ikke all verden, men Deila er forsvarsspiller, og han nettet like mange ganger som toppscoreren til Moss i fjor. Og han var bare fire bak klubbens egen toppscorer Kim Larsen.

- Noen av målene kom på straffer. Jeg har tillit som straffeskytter i år også. Derfor håper jeg på å score like mange som i fjor, sier han.

Og Deila kan puste lettet ut. Trener Arne Sandstø bekrefter at straffe-jobben fortsatt tilhører midtstopperen.

Fornyet tillit

- Ronny har fornyet tillit på straffene, forteller Sandstø. Dette var forsvarsspillerenes runde. Lørdag banket Christer Basma inn to mål for Rosenborg. I går ble Ronny Deila matchvinner for Odd Grenland.

Kjedelig og trist

Målet mot Moss kom etter 88 minutter med kjedelig og trist fotball. Kampen så ut til å renne ut i 0- 0 og uavgjort, før Ronny Deila sukket opp på bakerste stolpe på en corner. Edwin van Ankeren tok ballen, vendte om og la inn i feltet. Deila trodde ikke pasningen skulle nå fram til ham, men ballen datt ned på foten, og det var bare å sette den kontrollert i Mosse-buret.

- En refleks-scoring. Jeg følte meg pigg mot slutten av kampen og følte at dette kunne jeg avgjøre. Gøy med spillermål og ikke bare straffer, kommenterer matchvinneren.

Odd har fått en flying start på sesongen og leder sammen med Bodø/Glimt og Molde. Ronny Deila ser ingen grunn til at laget skal dette av framover.

Henger med

- Unngår vi skader og utestengelser, henger vi med helt til slutt. Nå kommer kampene tett. Da har vi slitt tidligere, men nå er vi erfarne i eliteserien og bør klare å kombinere riktig hvile, mat og restitusjon. Det er en kunst, mener Deila.

ODD ER ET TOPPLAG: Odd Grenland og Martin Wiig vant det tette og jevne oppgjøret mot Moss på Melløs. Kanskje evnen til å vinne jevne kamper vil gjøre Oddrane til en medaljekandidat i år?