Scoret etter 42 sekunder

Vikings danske debutant presenterte seg.

(Dagbladet.no): Det vil seg ikke for Aalesund i år heller. Etter å ha eid ballen i mesteparten av hjemmeoppgjøret mot Viking, endte det med tap denne gangen også.

For aalesunderne blir straffet hardt for at de ikke omsetter sjansene sine i tellende mål. Viking scoret strengt tatt på to av fire produserte sjanser gjennom kampen. Aalesund brant langt flere.

Og da blir det nedrykksstrid i år også for Ivar Morten Normarks menn.

Het debutant

Hjemmepublikummet øynet håp da Haraldur Gudmundsson kranglet ballen under Anthony Basso etter drøye tjue minutter. Men fem minutter senere sto de oransje med lua i hånda da Trygve Nygaard ble servert av Toni Nhleko på tjue meter.

Nygaard satte ballen enkelt i hjørnet og utliknet.

Og så var det Aalesund sin tur til å spille ball. Det gjorde de meget bra i 25 minutter av andre omgang også. Da fikk Viking frispark på egen halvdel, og Roy Hodgson valte å sette innpå debutanten Allan Gaarde.

Dansken brukte 42 sekunder på å løpe opp til Aalesunds målområde og banke inn en stuss på det påfølgende frisparket. Der og da gikk lufta ut av Aalesund, og Normark kan bokføre sesongens sjuende tap.

Fasit før ferien: Aalesund står med begge beina i nedrykksstriden, mens Viking fortsatt har heng på medaljene.

HELL MED DEBUTENE: Allan Gaarde ble matchvinner for Viking i kveld, mens Toni Nhleko la målgivende til Trygve Nygaards utlikning.