Scoret etter fire minutter

I sin første landskamp som kaptein scoret Michael Owen Englands første mål i 4-0-seieren mot Paraguay - og det hjemme på Anfield. Dagbladet.no fulgte kveldens kamper.

Liverpool-spilleren var både stolt og overrasket da han ble utnevnt til ny kaptein av Sven-Göran Eriksson tirsdag. Det var litt av en oppgave for 22 år gamle Owen, som gikk inn som reserve for en skadet David Beckham.

Og i sin historiske kamp brukte Owen bare fire minutter på å sende England i ledelsen. Lagkamerat i Liverpool, Steven Gerrard, sendte av gårde et frispark fra høyresiden som Owen headet kontant i nettet bak Paraguay-målvakt Ricardo Tavarelli.

I pausen ble hele seks spillere byttet ut, blant annet Owen. Men i en livlig 1. omgang hadde Liverpool-spissen vist at han kan score mål og være kaptein samtidig.

En av innbytterne i pausen var Danny Murphy, også han Liverpool-spiller. I likhet med Owen var han raskt ute med å score foran Anfield-publikummet. Kun to minutter var spilt da tid ligere Liverpool-gutt Robbie Fowler la ballen tilbake til Murphy, som skjøt via Paraguay-forsvarer Carlos Gamarra og bak en forfjamset keeper.

Kun åtte minutter senere sto det 3-0 til England, denne gang etter scoring av Darius Vassell. Også denne gangen gikk avslutningen i mål via motstanderen.

20 minutter før slutt ble fire nye spillere byttet inn for England - keeper David Seaman var den eneste som spilte hele kampen. En av disse var Teddy Sheringham, som kun trengte åtte minutter på å legge på til 4-0 i samarbeid med skulderen til Celso Ayala, som ble kreditert målet. Også denne gangen var det Fowler som sto for forarbeidet.

Sven-Göran Eriksson brukte kampen til å prøve ut spillere. Dette var lagets siste kamp før Eriksson må utnevne de 23 som skal få bli med til Japan og Sør-Korea. Skulle ikke Beckham rekke VM, kan Eriksson trøste seg med at Gerrard leverte en svært positiv forestilling på høyreflanken.

(NTB/Dagbladet.no)

KAPTEIN: Michael Owen brukte bare fire minutter på å tegne seg på scoringslista mot Paraguay.