Scoret fem og slettet Henke-rekord

- Jeg er henrykt.

TIDENES MÅLJEGER I SKOTSK FOTBALL: Etter fem fulltreffere mot Dundee passerte Rangers-spissen Kris Boyd målrekorden til Henrik Larsson. Han er nå oppe i 160 scoringer i skotsk eliteserie. På bildet feirer han en scoring mot Hearts. Foto: REUTERS/David Moir
TIDENES MÅLJEGER I SKOTSK FOTBALL: Etter fem fulltreffere mot Dundee passerte Rangers-spissen Kris Boyd målrekorden til Henrik Larsson. Han er nå oppe i 160 scoringer i skotsk eliteserie. På bildet feirer han en scoring mot Hearts. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Kris Boyd ga Rangers-fansen fyrverkeri på forskudd. Med fem mål i 7-1-seieren over Dundee United passerte han Henke Larsson som tidenes måljeger i skotsk eliteserie.

Boyd gjorde ekte hattrick i første omgang og tangerte med det Celtic-legenden Larssons 158 mål. Boyd lot seg ikke affisere av at spissmakker Kenny Miller ble utvist tidlig i annen omgang. Han satte inn to mål til og er dermed oppe i 160. Dermed er svenskens rekord slått.

- Jeg er henrykt over å ha passert Henrik Larsson og over å ha sikret tre poeng. Jeg er glad for rekorden, men jeg er sulten på flere mål, sa Boyd.

- Han har alltid greid å score mål, og i dag spilte han eksepsjonelt bra. Han hadde flere flotte avslutninger, og jeg er glad på hans vegne, sa manager Walter Smith om 26-åringen.

På en dag hvor tre av fem kamper i skotsk eliteserie ble utsatt, og Celtic dermed fikk spillefri, nyttet Rangers sjansen til å øke sitt forsprang. Rangers er sju poeng foran byrivalen, som riktignok har en kamp mindre spilt.

Boyds første mål kom på straffespark etter at Darren Dods dyttet Miller over ende. Boyd økte med et langskudd og ble deretter spilt fram at Miller til 3-0-målet. Scoringene kom i løpet av ni minutter, og i løpet av den tiden fikk han også et skudd reddet på streken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer