Scoret flere mål på 19 minutter enn på de ti første kampene

Enorm Stabæk-opptur mot LSK.

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Lillestrøm 4-1.

Ett poeng på de ti første kampene, tre scoringer, og trener Petter Belsvik hadde omtrent begynt å omtale nedrykk som noe helt akseptabelt.

Legg til et år med økonomisk krise, Gunnarsson-saken og Tor-Marius Gromstads begravelse bare noen dager unna, og du skjønner hvilken opptur Belsvik og resten av Stabæk fikk på Nadderud i kveld.

For hjemmelaget sjokkerte Lillestrøm med fire mål før 18 minutter var spilt, herjet til tider med gjestene, og tok sin første trepoenger for året på en måte som var et tippeligalag verdig og, vel så det.

Så gjenstår det å se hva dette gjør med Stabæk-høsten til slutt, men det er lenge siden det har vært så god stemning på Nadderud som i kveld.

- Det er en sinnssyk følelse. Vi har vært så nærme, bare manglet den siste tredelen. Men i dag satt alt, sier førstemålsscorer Torstein Andersen Aase.

Scoret for Gromstad
Han mener en kveld som dette betyr utrolig mye etter det som har skjedd klubben de siste dagene. Målet sitt dediserer han til Tor-Marius Gromstad.

- Mitt mål var for Tor-Marius. Det betydde så sinnssykt mye. Man er trist for at han ikke kan være her, så er man glad for at vi klarer å prestere likevel, sier Aase til Dagbladet.

ENORM OPPTUR: Med klubblokale-brakkene som ble et symbol på den økonomiske krisen i Stabæk i bakgrunnen, jubler Stabæk-spillerne for en av scoringene mot LSK i kveld. Gjengen serverte fest til de som møtte opp på Nadderud.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ENORM OPPTUR: Med klubblokale-brakkene som ble et symbol på den økonomiske krisen i Stabæk i bakgrunnen, jubler Stabæk-spillerne for en av scoringene mot LSK i kveld. Gjengen serverte fest til de som møtte opp på Nadderud. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

4-1 etter den sesongstarten, det er nesten så man lurer på hva Petter Belsvik sa til spillerne sine før kampen?

- At de skulle fortsette å tro på sine egne ferdigheter, og dét er tungt for et ungt lag etter så mange smeller som vi har fått, sier Belsvik til Dagbladet.

- Det er forbilledlig, måten de har taklet motgangen på. Innstilling, innsats, ønske om å bli bedre sammen - alt får de fortjent utløp for i dag, sier han.

Utrolige minutter
De trodde vel nesten ikke det de så, de trofaste Stabæk-supporterne, da Stabæk scoret fire ganger i løpet av 20 åpningsminutter.

De kunne juble tidlig da Sead Ramovic klønet inn Torstein Andersen Aases ledermål etter tre minutter, men kom raskt ned på jorda igjen da Erling Knudtzon opprettet en slags normaltilstand med en nydelig volley bare syv minutter senere.

Så, mens de blaa brukte tida på å synge selvironiske sanger om egen økonomisk ruin, fulgte en periode som var alt annet enn normal.

Fredrik Brustad hadde nådeløst utnyttet rommet bak LSK-venstreback Jesper Westerberg da han serverte Aase til 1-0, og etter 15 og 16 minutter gjorde han det igjen.

Første gang fikk han stikkeren perfekt av kaptein Christer Kleiven, og dundret ballen lavt og hardt i lengste forbi Ramovic.

Andre gang var det Kleiven via Frode Kippe som sendte Brustad alene gjennom, og avslutningen var klin lik og klint ned i samme hjørne til 3-1.

Strålende frispark
Som om det ikke var nok fulgte 4-1 før de relativt tallfattige hjemmesupporterne hadde rukket å juble ferdig.

Vegar Eggen Hedenstad tok seg av frisparket fra 20 meter, og sendte det med dupp over muren i en perfekt bue i nettet bak en svimmel Sead Ramovic.

Da var det altså spilt under 20 minutter.

Styrte inn poengene
Stabæk ble trampeklappet i garderoben ved pause, og da kan vi egentlig spole fram til trampeklappinga etter kampen.

For andre omgang ble som den ofte blir etter et fyrverkeri før hvilen - en våt kinaputt.

Overgangsaktuelle Bjørn Bergmann Sigurdarson hadde noen spredte forsøk i det som fort kan bli hans siste opptreden i LSK-trøya, men det endte 4-1 på Nadderud (til tross for Frode Kippes tverrliggertreff med frispark på overtid).

Før kampen ba trener Petter Belsvik med et smil folk sette hele huset på seier før kampen, men selv han kunne vel aldri ha ventet seg noe som dette.

- Jeg har troa til hver kamp jeg, smiler Belsvik.

STARTET FESTEN: Torstein Andersen Aase gjorde 1-0 for Stabæk etter dårlig keeperspill av Sead Ramovic.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STARTET FESTEN: Torstein Andersen Aase gjorde 1-0 for Stabæk etter dårlig keeperspill av Sead Ramovic. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Men jeg er veldig glad på spillernes vegne. De får betalt for hard jobbing over tid, sier Stabæk-sjefen.

For LSK ble det en blytung sistekveld før sommerpausen.

- Det blir mange søvnløse netter i ferien. Man blir fly forbannet. Jeg forstår ikke at man går inn i kampen og ikke er klar, de har jo tatt ferie allerede, sier en svært skuffet trener Magnus Haglund etter kampen.