Scoret i pausen

Leeds-Anderlecht 2-1. Noen timers pause fra retten var alt Lee Bowyer (24) trengte i går for å sende Leeds et langt steg mot kvartfinalene i Champions League.

Tre minutter før slutt utnyttet Bowyer en genial gjennomspilling fra Alan Smith, klemte ballen mellom beina på Anderlecht-keeper Zvonko Milojevic - og snudde 0- 1 og tårer til 2- 1 og jubel hos Leeds-manager David O'Leary. # Men i dag tidlig er Bowyer og lagkamerat Jonathan Woodgate igjen på plass på tiltalebenken i lagmannsretten i Hull, hvor de er tiltalt for grovt overfall på en asiatisk student etter en fuktig tur på byen i januar for et år siden.

Får sparken?

Bowyer er Leeds' toppscorer i Champions League med fem mål på åtte kamper, og O'Leary torde derfor ikke utelate midtbanespilleren, til tross for at han tilbringer mer tid i rettslokalet enn på klubbens treningsfelt.

I neste ukes bortekamp mot belgierne må klubben uansett klare seg uten Bowyer og Woodgate, som var innbytter i går. Da sitter de fortsatt i retten, og de får ikke fri fra de seks ukene som er satt av til rettsforhandliger.

Får sparken?

Paradokset i Bowyers målteft ute i Europa er at han kan være mannen som sender klubben til sluttrundene i Champions League, mens han sjøl kan oppleve å ha fått sparken allerede før de er klare for en eventuell finale 23. mai.

Styreleder Peter Ridsdale står nemlig beinhardt på at begge spillerne vil få sparken i Leeds den dagen det skulle foreligge en voldsdom på de to sentrale spillerne.

- Inntil de blir dømt anser vi dem som uskyldige og vil backe dem 100 prosent, sier Ridsdale.

Det fikk han betalt for i går.