Scoret igjen

Valencia-Malaga 2-0: John Carews sjette ligamål var en goalgetter-perle. I sine sølvfargede sko fortsetter Store-John å imponere. Uten at sølvskoprodusenten bryr seg om det. - Tilbudet vi fikk fra dem var ikke interessant nok, sier Carew-agent Per A. Flod til Dagbladet.

Han snakker om NIKE. Tidligere i høst forhandlet Carew om en avtale med den amerikanske utstyrsgiganten.

- Det var ikke klokt å binde John opp i en så dårlig avtale som de tilbød. At han likevel spiller med NIKE-sko, er fordi at de har en avtale med Valencia, forklarer Flod.

Økt markedsverdi

Men John legger press på NIKE. Han tester ut alternative skomerker hele tida. Og denne uka jobber agent Flod med å sikre Carew en bedre avtale. Trolig fra en annen produsent enn amerikanerne. At målene renner inn i Spania, minsker ikke markedsverdien til nordmannen.

- Tilbudene vil helt sikkert dukke opp etter hvert, sier han lakonisk.

For Carew fortsetter sitt bunnsolide angrepsspill i Valencia. I går scoret han lagets første mål fem minutter før pause:

  • Lynkjappe Vicente slo halvhøyt inn fra venstrekanten. Fra 7-8 meter ekspederte Carew ballen iskaldt på hel volley i keeperens venstre hjørne. Enkelt, greit, men drepende effektivt. Carew hadde også en ball i tverrliggeren i den relativt kjedelige omgangen.

- Det var en bra scoring. Jeg synes vi spilte en bra kamp, uten å imponere. Men det er tøft her nede. Mange bra lag, sier en fornøyd Carew til Dagbladet.

Utvisningsdrama

Andre omgang bød på mer dramatikk da hjemmelagets franske forsvarsklippe Angloma fikk marsjordre etter en krangel med Malagas stjernespiss Dario Silva:

  • Silva kom seint inn i en takling, og traff nesten ansiktet til Angloma med en høy fot. En irritert Angloma gikk bort til Silva og ga ham en ørliten lusing på kinnet. Silva kvitterte med årets dårligste skuespillerprestasjon. Han kastet seg ned på bakken, og spilte «død». Dommeren svarte med å vise ut Angloma. Mens Silva ble bare belønnet med gult kort for rollen som nedslått mann. John Carew var en av dem som protesterte heftigst på avgjørelsen.

- Hadde jeg sett at dommeren greip etter kortet, hadde jeg trukket meg vekk. Helt håpløs avgjørelse. Han Dario Silva er rett og slett en drittsekk, sier Carew om episoden. Valencia punkterte kampen da Baraja satte inn 2- 0 drøye kvarteret før slutt. Og det var fortjent.

  • Valencia er nå to poeng foran Real Madrid på toppen av La Liga i Spania.
LENGTER HJEM: John Carew scoret Valencias første mål i kampen mot Malaga. Nå lengter stjernespissen hjem til Norge. - Det skal bli deilig å komme vekk fra de vante ansiktene her nede, sier Carew til Dagbladet.