Scoret, laget straffe, skaffet straffe og bommet på straffe

Aksel Berget Skjølsvik var involvert i det meste mot Viking.

(Dagbladet): Det var to lag med mye å spille for som møttes i Stavanger i dag. Hjemmelaget Viking er med i kampen om bronsemedaljen, mens gjestene fra Sandnes kunne ta et stort steg bort fra nedrykkssumpa med tre poeng.

Dermed skulle det ikke stå på viljen til de 22 ute på banen.

Kjedelig Likevel ble det en søvndyssende førsteomgang. Det tok 41 minutter før det første som minnet om en målsjanse oppstod på Viking stadion, da Vegard Aanestad fyrte av like utenfor målet til Rune Almennig Jarstein. Bortsett fra den muligheten, kan de første 45 oppsummeres slik:

Veton Berisha hadde et skudd rett på Sean McDermott, Marius Helle ville ha frispark, men fikk bare corner i en duell med Rune Almenning Jarstein og Patrick Ingelsten ropte på straffespark da han gikk over ende like før pause.

I pausen var begge lags kapteiner skjønt enige om hvordan førsteomgangen hadde sett ut.

- De ligger tett og kompakt, sa Viking-kaptein Indridi Sigurdsson om Sandnes Ulf.

- Vi er gode defensivt, sa Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik om eget lag.

Giganttabbe Den andre omgangen startet som den første sluttet: dørgende kjedelig. I 23 minutter skjedde så godt som ingenting. Så bestemt Sandnes-kaptein Aksel Berget Skjølsvik seg for å sette fart på kampen.

Første felte han Makhtar Thioune like utenfor egen 16-meter. Gult kort til Berget Skjølsvik, og frispark til Viking i god posisjon. André Danielsen maktet derimot ikke å omsette frisparket i mål.

Minuttet seinere fikk han æren av å sende gjestene i ledelsen, men han må nok dele mye av den æren med Viking-keeper Rune Almenning Jarstein. Landslagskeeperen dro først av Thorsteinsson, men touchen ble for lang.

Dermed måtte han kaste seg inn i takling for å få ballen bort fra den neste Sandnes-spilleren, bare for å sende den rett til Aksel Berget Skjølsvik.

Fra 25 meter hadde han små problemer med å sette ballen i det tomme målet.

Straffespark Snaut ti minutter seinere var Berget Skjølsvik igjen i hovedrollen. Viking-innbytter Trond Olsen fosset inn i gjestenes 16-meter. Sandnes-kapteinen felte den tidligere Bodø/Glimt-spilleren, og dermed straffespark. Patrik Ingelsten var sikker fra ellevemeteren, og dermed 1-1.

Aksel Berget Skjølsvik var ikke ferdig. På et innlegg fra venstre rakk han fram rett foran nesa på Vidar Nisja, bare for å bli feid i bakken. Nok et soleklart straffespark med Sandnes-kapteinen involvert.

Og hvem andre er straffeskytter for Sandnes Ulf enn Berget Skjølsvik? 26-åringen kunne blitt den store helten, men satte straffesparket via tverrliggeren og over.

Det betyr at Sandnes Ulf tar et meget sterkt poeng i kampen mot å unngå nedrykk, mens Viking enn så lenge innehar bronseplassen.

- Vi var svært nære tre poeng i dag. Vi var bånn solide defensivt i dag, og vi skulle hatt 2-1 på slutten. Det er et viktig poeng, selv om vi helst skulle hatt tre, sa Asle Andersen til CMore etter kampen.

SINT: Vikings keeper Rune Almenning Jarstein kjefter på Sandnes Ulfs Marius Helle etter en duell rett utenfor sekstenmeteren. Kampens mest involverte spiller, Aksel Berget Skjølsvik, til venstre. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
SINT: Vikings keeper Rune Almenning Jarstein kjefter på Sandnes Ulfs Marius Helle etter en duell rett utenfor sekstenmeteren. Kampens mest involverte spiller, Aksel Berget Skjølsvik, til venstre. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Vis mer