SCORER OG SCORER: Christian Eriksen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP
SCORER OG SCORER: Christian Eriksen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via APVis mer

Christian Eriksen

Scoret lite. Men under Hareide bøtter han inn mål

Etter at Åge Hareide tok over det danske landslaget har Christian Eriksen fyrt med rød og hvit dynamitt. Søndag nådde dansken sitt 25. landslagsmål.

Eriksen scoret begge målene da Danmark søndag slo Wales 2-0. Dermed nådde Tottenham-spilleren 25 landslagsmål. Selv sier han at det er en ære, selv om jubileumsmålet lot vente på seg.

- Det føles godt å ha rundet 25 mål, for jeg har spilt mange kamper. Det startet dårlig med kun fem mål på de 50 første kampene. Men etter det har det gått riktig vei, noe jeg håper vil fortsette, sier Eriksen til Ritzau.

26-åringen er ikke sikker på hvorfor han scorer så mye på landslaget.

- Jeg vet ikke hvorfor. Når jeg får sjansen, tar jeg den og ballen har en tendens til å gå inn. Så det er bare å fortsette med det, sier dansken som nå er oppe i 83 landskamper.

Etter at Åge Hareide tok over som dansk landslagssjef har Eriksen scoret 19 ganger på 25 landskamper. Til sammenligning har han scoret 18 ganger på 73 Premier League-kamper de siste sesongene.

Så langt denne sesongen lar målene fortsatt vente på seg. Ifølge Eriksen skyldes det at Tottenham bruker mer krefter bakover på banen.

- På landslaget ligger jeg lenger fram på banen og er ikke så involvert i det oppbyggende spillet som i Tottenham. På den måten er min rolle annerledes.

- Men jeg kommer også til en del avslutninger i Premier League, men jeg har ikke lykkes i å score denne sesongen. På landslaget kommer jeg også til sjanser, men der renner målene inn.

Kun åtte spillere har scoret flere mål på det danske landslaget enn Eriksen. Flest har Jon Dahl Tomasson med sine 52 mål.