Scoret med skulderen

Yakubu berget poeng for Everton.

(Dagbladet.no): EVERTON - MIDDLESBOROUGH 1-1

Everton slo leir på Middlesboroughs banehalvdel i nitti lange minutter, men klarte bare å få med seg ett magert poeng.

Gjestenes Gary O\'Neill ga Boro en knallstart da han avsluttet en kontring etter åtte minutter. O\'Neill ble spilt helt fri av Strewart Downing og bredsidet ballen i stanga og inn.

Derfra og ut ble det en oppvisning i godt forsvarsspill og raske kontringer for Middlesborough da Everton trykket voldsomt på for utlikningen.

At hjemmelaget ikke utliknet før etter en drøy time skyldes ene og alene udyktighet. Tim Cahill fikk blant annet gå opp alene på en corner minuttet før pause, men headingen hans fra fem meter gikk i bakken og en meter utenfor.

- Jeg syns vi spilte bra nok til å vinne i dag, men jeg syns også Middlesborough var farlige på kontringene sine, sier Everton-manager David Moyes til BBC.

Når Everton trykket opp med mange folk åpnet det for farlige kontringer. Med litt mer presisjon kunne Middlesborough avgjort kampen lenge før et ineffektivt Everton omsatte en av sjansene sine.

- De kunne fort ha scoret to på en av kontringene sine, men jeg syns vi bommet på en del sjanser vi også, sier Moyes.

SKULDERSCORER: Her setter Yakubu inn 1-1 for Everton mot Middlesborough. Det skjønte han lite av selv. Foto: ANDREW YATES/ AFP
SKULDERSCORER: Her setter Yakubu inn 1-1 for Everton mot Middlesborough. Det skjønte han lite av selv. Foto: ANDREW YATES/ AFP Vis mer

Derfor var det kanskje bare skjebnens ironi at utlikningen kom på komisk vis. Mikel Arteta slo et frispark fra skrått hold knallhardt inn i boksen, Yakubu bommet med stussforsøket sitt, men ballen traff ham i skulderen og gikk i mål.

Med 1-1 forblir begge lagene i ingenmannsland på øvre halvdel av tabellen.

Scoret med skulderen