Martin Ødegaard scoret igjen - i Arsenals snuoperasjon

Scoret og herjet

Martin Ødegaard fulgte opp kompisen og landsmannen Erling Braut Haalands storspill. Ødegaard ble kåret til banens beste og scoret da Arsenal snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fulham. Arsenal topper Premier League-tabellen.

STORSPILTE: Martin Ødegaard ledet Arsenal til ny seier over Fulham lørdag kveld. Foto: REUTERS/David Klein
STORSPILTE: Martin Ødegaard ledet Arsenal til ny seier over Fulham lørdag kveld. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Arsenal - Fulham 2-1 (0-0)

Det så riktignok lenge mørkt ut for serieleder Arsenal:

Aleksandar Mitrovic sendte Fulham i ledelsen borte mot Arsenal tidlig i 2. omgang, etter en stor tabbe fra Arsenal-stopper Gabriel Magalhaes. Mitrovic snappet ballen fra Gabriel, som var bakerste mann, hvorpå serberen iskaldt satte inn 1-0 til vertenes store frustrasjon.

Men bare åtte minutter seinere utliknet hjemmelaget. Og akkurat som da Manchester City trengte mål tidligere i dag, var det en nordmann som tredde fram og tok på seg hovedrollen i en snuoperasjon:

Martin Ødegaard mottok ballen fra Bukayo Saka og fyrte av like utenfor 16 meter. Skuddet gikk via et Fulham-bein og i mål. Dermed noterte Ødegaard seg for sin tredje scoring på fire Premier League-kamper denne sesongen.

Erling Braut Haaland er for øvrig ligaens toppscorer med seks mål, mens Ødegaard deler 4. plassen på toppscorerlista sammen med med Luis Diaz, WIlfried Zaha og Pascal Gross.

Rettet opp egen feil

Kort tid før slutt rettet Gabriel opp feilen sin, da han i kjent stil sto fram på en offensiv dødball og kriget inn det kampavgjørende 2-1-målet.

Snuoperasjonen var dermed fullbyrdet.

- Han viste stor karakter ved å komme tilbake og score vinnermålet. Det viser karakteren i laget. Når noen gjør en feil, løfter vi dem opp igjen, sier Ødegaard om lagkompisen Gabriel til Sky Sports.

SCORET VINNERMÅLET: Gabriel Magalhaes. Foto: NTB Scanpix
SCORET VINNERMÅLET: Gabriel Magalhaes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ødegaard roses

Arsenal tok dermed sin fjerde strake seier og topper fremdeles Premier League-tabellen, to poeng foran Manchester City og Brighton.

Martin Ødegaard ble for øvrig kåret til banens beste spiller av Sky. Den norske Arsenal-kapteinen var briljant og dikterte spillet i hjemmelagets snuoperasjon, krydret med lekre detaljer og stikkere som kunne og kanskje burde ledet til flere scoringer.

Ødegaard hadde blant annet en sylfrekk og lekker lobb som spilte Eddie Nketiah helt fri inne i boksen, uten at nordmannen ble belønnet med den assisten han hadde fortjent.

- Han ser det som ingen andre ser, roser Viaplays Premier League-ekspert Bojan Djordjic.

Avisa Evening Standard kårer også Ødegaard til banens beste og gir ham en 8-er på børsen, med begrunnelsen «Arsenals toppscorer og beste spiller gjennom 90 minutter», hvorpå drammenserens pasningssikkerhet og kreativitet trekkes spesielt fram.

- Det var briljant. Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Vi kjempet og viste god lagmoral. Det er en fantastisk følelse, sier Ødegaard til Sky Sports etter kampen.

- Nå må vi rette fokuset mot neste kamp og vinne den også, sier Arsenal-kapteinen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer