Scoret Panzer Norges fineste landslagsmål?

Stem på din favorittscoring!

(Dagbladet.no): Erik Hagens mål mot Tyrkia hadde alle ingrediensene for å få klassikerstatus.

Et nærmest fullsatt Ullevaal, muligheten for å sikre EM-plass, lørdag kveld, flomlys og tjukk tåke.

Det var noe magisk over hele settingen da Erik Hagen - ikke først og fremst kjent for finslepen teknikk og eleganse - dukket ut av tåka, brystet ballen til værs og brasset den i mål.

Desverre stjal tyrkernes to scoringer mye av glansen fra Panzer-brassa. Vi synes likevel den er verdt å nominere til Norges fineste landslagsmål.

Og ja, vi vet at det er scoret flotte mål av Jørgen Juve, Odd Iversen og mange andre før de siste 16-17 årene. Men for å la målene konkurrere på relativt like vilkår, tar vi kun med mål fra og med Drillo-perioden til i dag.

I tillegg til Hagens mål fra i går, har vi tatt med de ti målene Dagbladet rangerte som de ti fineste for et drøyt år siden:

MAGISK: Erik Hagen innrømmer at en dårlig demping tvang ham til å prøve på brassespark. Pent var det uansett. Foto: Eirik Helland Urke
MAGISK: Erik Hagen innrømmer at en dårlig demping tvang ham til å prøve på brassespark. Pent var det uansett. Foto: Eirik Helland Urke

Vis mer
Scoret Panzer Norges fineste landslagsmål?
Tore Andre Flo mot Brasil i Marseille, VM 1998. Norge-Brasil 2-1 (1-1 målet): Flo fikk en pasning fra Bjørnebye på venstrekanten, rundet Junior Baiano, og skjøt til høyre for Brasils legendariske keeper Taffarel. Fikk siden straffen som gjorde at Rekdal sendte Norge videre fra gruppespillet.
Lars Bohinen på Ullevaal i 1993, VM-kvalifisering. Norge-England 2-0 (2-0 målet): En hurtig overgang, hvor Bohinen kom på overlapp på venstrekanten. Han skrådde inn i feltet, og skjøt i hodehøyde i keeper Chris Woods\' korthjørne.
Kjetil Rekdal på Wembley 1992, VM-kvalifisering. Norge-England 1-1 Kjetil Rekdal fikk ballen fra Gøran Sørloth i returrommet, dempet på brystet, tok noen skritt og dundret til med venstre på halv volley fra 20 meter. Ballen gikk helt oppe i vinkelen, utagbart for Chris Woods i England-målet.
Morten Gamst Pedersen i Budapest 2006, EM-kvalifisering. Ungarn-Norge 1-4 (3-0 målet): En god crossball fra Anders Rambekk, og Gamst Pedersen timet løpet på bakerste perfekt. Sendte av gårde en suser på volley, og Ungarns keeper rakk aldri å få opp hendene.
Kjetil Rekdal på Ullevaal i 1993, VM-kvalifisering. Norge-San Marino 10-0 (10-0 målet): I kampen som for alvor sparket i gang det norske fotballeventyret på 90-tallet, hælsparket Kjetil Rekdal inn 10-0. Ballen gikk rett i krysset og ble et uforglemmelig punktum på en norsk festkveld på Ullevaal.
Jan Åge Fjørtoft i Polen, VM-kvalifisering 1993, Polen-Norge 0-3 (0-2 målet): En lang ball der Fjørtoft kom i duell med en forsvarer, og gjør overstegsfinte med høyrebenet og før han skyter med venstre. Finta ble siden bare kalt Fjørtoft-finta.
Ole Gunnar Solskjær på Ullevaal i 1996, VM-kvalifisering. Norge-Aserbajdsjan 5-0 (2-0 målet): Ole Gunnar Solskjær fikk ballen fra Rekdal på 16-meteren og dempet med brystet. Delvis med ryggen mot mål fikk han stjernetreff på hel volley. Ballen suste i krysset. På tribunene satt en United-speider og studerte Ronny Johnsen. Det ble starten på Solskjærs United-eventyr.
Lars Bohinen på Ullevaal i 1991, EM-kvalifisering. Norge-Italia 2-1 (2-1 målet): Lars Bohinen kjørte karusell med Paolo Maldini og Franco Baresi, og avsluttet med å sende ballen under Zenga og i mål. Huskes som en av landslagshistoriens største enkeltmannsprestasjoner.
Petter Rudi i Helsingfors 1997, VM-kvalifisering. Finland-Norge 0-4 (0-2 målet): Norge ledet allerede 0-1 da Rudi i det 12. minutt så at den finske keeperen sto langt ute. Han siktet inn skuddfoten fra 35 meters og traff perfekt. TV-bildene gikk verden rundt.
Øivind Leonhardsen på Ullevaal i 1999, EM-kvalifisering. Norge-Slovenia 4-0 (4-0 målet): En scoring Erik Mykland skal ha mestparten av æren for, i det som gjerne betegnes som hans beste landskamp. Etter å ha lurt vekk et knippe forsvarere, så Myggen en vei, og sendte ballen motsatt. Den eneste som fikk det med seg, Øivind Leonhardsen, kunne nærmest trille ballen i nettet.
Erik Hagen på Ullevaal 2007, EM-kvalifisering. Norge-Tyrkia 1-2: John Arne Riise kastet inn fra venstresida, Steffen Iversen stusset ned til Hagen som hadde løpt seg fri i feltet. Panzer fikk ballen med ryggen mot mål, brystet den til værs og brassesparket Norge i ledelsen. Siden scoret Tyrkia to ganger og ødela EM-festen.