Scoret sitt femte EM-mål - ble historisk

Marcus Berg følges av halve Europa.

ETTERTRAKTET: Marcus Berg er et hett navn på talentspeidernes blokker. Nå er 22-åringen historisk i U21-EM-sammenheng. Foto: Darren Staples / REUTERS.
ETTERTRAKTET: Marcus Berg er et hett navn på talentspeidernes blokker. Nå er 22-åringen historisk i U21-EM-sammenheng. Foto: Darren Staples / REUTERS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): U21-EM går av stabelen i Sverige i disse dager. I åpningskampen mot Hviterussland scoret Marcus Berg tre mål, med et kobbel av speidere på tribunen.

I siste gruppekamp mot Serbia fulgte 22-åringen opp med å score turneringsmål fire og fem.

Det gjør ham historisk.

Ingen andre har nemlig scoret fem mål i sluttspillet i et U21-EM tidligere.

Etter å ha gitt Sverige ledelsen med en fint utført avslutning i det syvende minutt, fulgte spissen opp med et straffemål like mange minutter senere.

U21-toppscoreren har lenge vært et kjent navn for Europas toppklubber. Før EM verdsatte Groningen sin spissjuvel til rundt 100 millioner kroner.

Den prisen stiger antagelig etter mesterskapet, uten at det påvirker spissen.

- Jeg føler sjelden press. Jeg går alltid ut for å gjøre jobben min, og hvis jeg får sjansen, vet jeg at jeg er farlig, har Berg tidligere uttalt.

Expressen skriver at nederlandske aviser melder at Groningen er enige med Ajax om en avtale for 22-åringen. Prisantydning: 117 millioner kroner. - Det vet jeg ingenting om. Groningen passer diskusjonene med andre klubber selv, men ingen av dem jeg har snakket med vet noe, sier Bergs agent, Martin Klette til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer