Scoret sitt tredje mål på tre kamper

Viking har endelig funnet måltjuven.

SPILTE UAVGJORT: Odd, her ved Jone Samuelsen, utliknet på overtid mot Viking i kveld, og sikret seg et verdifullt poeng.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SPILTE UAVGJORT: Odd, her ved Jone Samuelsen, utliknet på overtid mot Viking i kveld, og sikret seg et verdifullt poeng. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

• Odd - Viking 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Viking har slitt med å score mål denne sesongen, og som alle andre fotballklubber har de lett lenge etter en ekte måltjuv. Den jakten ser det ut til at trener Kjell Jonevret kan avblåse nå.

Østerrikske Benjamin Sulimani scoret for tredje kamp på rad, og sørget for at Viking fortsatt henger godt med i kampen om medaljene i årets Tippeliga.

Tre mål på to timer
For bare sjekk ut østerrikerens vanvittige statistikk fra de tre første kampene han har spilt i Norge:

• Debuterte med 30 minutters spill som innbytter mot Start, og scoret det siste målet i Vikings 3-0-seier.

• Spilte en drøy halvtime som innbytter i hjemmekampen mot Lillestrøm. Scoret ett mål i 2-2-oppgjøret.

• Spilte fra start mot Odd i kveld. Scoret etter en drøy time.

Med andre har Sulimani tre mål på drøyt to timers Tippeligaspill. Det er tall selv legender som Harald Brattbakk og Odd Iversen ville gledet seg over.

- Tre mål på tre kamper, det er bra, fastslår Viking-sjef Jonevret.

Utliknet på overtid
Odd sto med tre strake hjemmeseire før oppgjøret mot Viking i kveld, og den første halvtimen kjørte også hjemmelaget fullstendig over gjestene fra Stavanger. Det siste kvarteret tok Viking mer og mer over.

- Jeg er litt skuffa over kampen i dag, vi var tunge. Viking var farlige, de skapte mer enn oss, sa Odd-trener Dag Eiliv Fagermo til C More etter kampen.

De Lanley våknet ordentlig til liv på Vikings høyrekant, og da kom også sjansene for bortelaget. Men det var altså ikke før kvarteret ut i andreomgang at Sulimani fant veien bak en god Andre Hansen i Odd-målet.

Trond Olsen kom seg rundt på kanten, og la hardt inn foran mål. Mellom de to Odd-stopperne skaffet Sulimani seg akkurat det lille rommet han trengte for å hamre ballen inn i målet.

Et stolpetreff var lenge det nærmeste Odd kom i jakten på utlikningen. Men 2.39 på overtid, 21 sekunder før full tid, dukket midtstopper Fredrik Semb berge opp i Vikings sekstenmeter og hamret inn utlikningen.

- Han er Tippeligaens beste forsvarsspiller, sier Fagermo.

- Det var deilig å se den gå inn, det viser bare at vi har moral i laget, sier Odd-kaptein Steffen Hagen til C More etter kampen.

- Vi har flere sjanser enn dem og fortjente å vinne, sa en skuffet Viking-kaptein, Indridi Sigurdsson.