Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scoret som innbytter igjen

Andrius Velicka ble kjøpt inn fra skotske Hearts for å score mål. Så langt har den litauiske spissen innfridd forventningene.


(Dagbladet.no) Viking - Aalesund 2-1: Andrius Velicka kom inn for en tam Peter Ijeh et kvarter ut i andre omgang. På sin første store sjanse scoret Velicka enkelt for Viking, etter at Aalesund-forsvareren Kibebe gjorde det meste av forarbeidet.

På stillingen 1-1 stusset Benjamin Kibebe et innlegg nydelig forbi en forfjamset Adin Brown og i stolpen. Velicka fikk uforstyrret sette inn sitt andre mål på sitt andre innhopp for sin nye klubb.


Frisparkledelse

Etter en tam start på førsteomgangen begynte Viking å ta over mer av spillet, og så ut til som den gullkandidaten de ble tippet som før seriestart. På en Aalesund-kontring ble den brasilianske spissen Diego Silva revet ned av Vikings Børre Steenslid.

Det påfølgende frisparket skrudde Erlend Holm over Viking-muren og pent ned til høyre for en sjanseløs Kristian Nicht i målet.Straffe for holding

I kampen mellom Tromsø og Vålerenga i forrige serierunde var dommer Svein Erik Edvardsen i fokus for å ha dømt straffe for en holding utført av Vålerenga-stopperen Dan Thomassen.

Etter noe som så ut som en dytt i feltet av Amund Skiri, blåste Edvardsen igjen i fløyta. Vikings kaptein Nicolai Stokholm førte sikkert siddisene tilbake i kampen i det 57. minutt.

Kapteinen trengte å se reprisen flere ganger etter kampen for å få med seg hva Edvardsen blåste straffe for:

- Stensliid får en klar dytt i ryggen av Skiri, sa Stokholm til TV2 Sport etter kampen.  

Skiri var uenig og mente straffen ble avgjørende for kampen:

VELICKA AVGJORDE FOR VIKING: Kom inn som innbytter og satte inn 2-1 målet i det 71. minutt.
VELICKA AVGJORDE FOR VIKING: Kom inn som innbytter og satte inn 2-1 målet i det 71. minutt. Vis mer

- Dommeren må bestemme seg. Hvis all holding i feltet skal blåses for, blir det 50 straffespark i løpet av en fotballkamp.


Utrent Velicka

Viking var det beste laget på Viking Stadion og presset for utlikning. Men en god Adin Brown avverget med sikre inntredener og gode utboksinger. Velicka gjorde jobben på topp og presset Kibebe til å sette ballen i stolpen i stedet for utover sidelinja og satte selv inn returen. Aalesund var farlige i sluttminuttene, og Adin Brown var selv opp på flere dødballer uten at sundmøringene fikk utligningen de jaktet på.
 

Assistentrener Gunnar Halle mener Vikings nyinnkjøpte spiss har mer å gå på: 
-Velicka var ikke helt på topp, og trenger fortsatt kamptrening, sa en fornøyd Halle til TV2.


Vikings nye toppscorer styrte ballen ut med albuen inne i eget felt på en stor Aalesund-sjanse i sluttminuttene. Denne gangen blåste ikke Edvardsen i fløya.

image: Scoret som innbytter igjen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media