KJAPP: Clint Dempsey noterte seg for en scoring av det raske slaget mot Ghana i kveld. 29 sekunder brukte han på å overliste Adam Larsen Kwarasey i buret til ghaneserne. Foto: REUTERS/Toru Hanai/NTB Scanpix
KJAPP: Clint Dempsey noterte seg for en scoring av det raske slaget mot Ghana i kveld. 29 sekunder brukte han på å overliste Adam Larsen Kwarasey i buret til ghaneserne. Foto: REUTERS/Toru Hanai/NTB ScanpixVis mer

Scoret tidenes femte raskeste VM-mål og knakk nesa da USA slo Ghana

Marerittkamp for Larsen Kwarasey.

• Ghana-USA 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Etter Tysklands storseier over Portugal økte mulighetene for avansement for både USA og Ghana. Men det fordret en seier over den andre i Natal i kveld.

Adam Larsen Kwarasey startet i målet for Ghana mens Mikkel «Mix» Diskerud satt på benken for USA. Likevel var det Mix som kunne juble høyest.

Clint Dempsey fant veien til nettmaskene før halvminuttet var passert, men André Ayew fikk omsider satt inn utlikningen med ti minutter igjen. Kampens man ble derimot John Brooks som headet inn vinnermålet like før full tid.

Dermed er USA i førersetet av lagene bak Tyskland i gruppe g, mens Ghana ligger tynt an.

Få med deg alt i VM direkte

Femte raskest Dempsey er en mann de fleste fotballinteresserte her hjemme husker fra tiden hans i Fulham og Tottenham, og allerede før halvminuttet var spilt viste han hvorfor han har vært en Premier League-profil i en årrekke.

Helt på egenhånd forserte han tre spillere, før han satte ballen knallhardt til side for Larsen Kwarasey, i stolpen og i mål. Drømmestart for Jürgen Klinsmanns gutter, og tidenes femte raskeste VM-mål med 29 sekunder.

Hakan Sukur (2002, 11 sekunder), Vaclav Masek (1962, 16 sekunder), Ernst Lehner (1934, 25 sekunder) og Bryan Robson (1982, 27 sekunder) er det som har vært enda litt kjappere på avtrekkeren.

Ghana kom seg sakte men sikkert etter scoringen, men klarte ikke å overliste Tim Howard. Derimot ble omgangen preget av amerikanere som fikk ulike smeller.

Jozy Altidore måtte takke av allerede etter halvspilt omgang med en strekk, og målscorer Dempsey måtte ned for telling etter å ha fått leggskinnet til John Boye i nesa.

Massivt press Etter hvilen fortsatte Ghana å være det mest toneangivende laget. Sulley Muntari, som hadde vært helt usynlig før pause, testet skuddfoten, og Asamoah Gyan begynte å treffe med løpene.

Men selv om USA tidvis ble presset langt inn i egen 16-meter klarte ikke ghaneserne å omsette banespillet i de virkelig store målsjansene, og med Tim Howard bakerst så det lenge ut til at amerikanerne skulle klare å ri av stormen.

Men så glimtet de ghanesiske stjernene til. Gyan og Ayew vartet opp med lekkert samspill, før sistnevnte dunket ballen i mål bak Howard. Balanse i regnskapet.

Men da alle ventet en sluttspurt og kanskje et vinnermål fra afrikanerne var det i stedet John Brooks som steg til vers på et hjørnespark og headet USA til himmels med fire minutter igjen på klokka.

Med det er USA á poeng med Tyskland etter første kamp, men trenger etter alle solemerker poeng enten mot tyskerne eller Portugal for å sikre avansement.

Ghana på sin side virker håpløst fortapt.

Få med deg alt i VM direkte