Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scoret to etter ett år ute

Drømmecomeback for Eduardo.

||| (Dagbladet.no): Arsenal - Cardiff 4-0.

Cardiff holdt Arsenal til 0-0 på hjemmebane, men i dag var laget som spilte seg hele veien til finale i fjor sjanseløse mot Premier League-storheten.

Og ikke minst for den brasilanskfødte kroaten Eduardo ble kvelden spesiell. Det er snart et år siden Birminghams Martin Taylor satte inn sin skrekktackling på Arsenal-spilleren.

I dag var Eduardo endelig på banen fra start igjen. Og foran hjemmefansen kunne ikke comebacket blitt bedre.

25-åringen nikket London-laget i ledelsen etter 20 minutter etter praktfullt Arsenal-spill. I andre omgang fikk Eduardo anledning til å punktere kampen med 3-0 fra straffemerket.

- Det var fantastisk - alle supporterne og spillerne har ventet på at han skulle komme tilbake etter det forferdelige som skjedde. Og det er virkelig godt for ham å komme tilbake med to mål, sier danske Nicklas Bendtner til Setanta Sports etter kampen.

Dansk mål
Men også Bendtner hadde grunn til å være fornøyd i kveld.

Den 21 år gamle dansken fikk sjansen fra start og takket for tilliten med en heading i mål etter corner i det 34. spilleminutt.

Når det er nevnt, det skulle vært mer fra den 191 cm lange dansken. Arsenal-spissen misset flere fete sjanser i første omgang, blant annet på åpent mål etter at keeper ga retur fra Carlos Vela.

Burnley neste
Van Persie spilte siste halvdel av andre omgang og benyttet tida til å sette et punktum med 4-0 noen minutter før slutt. Nest sist på målet var Nicklas Bendtner.

- Jeg synes vi gjør det bra i kveld. Vi viste mye bra og det var viktig for oss å gå videre, sier Bendtner.

Men kvelden var uansett Eduardos.

Og etterpå var det en lettet manager Arsene Wenger som hyllet comeback-helten.

- Hvis man selv har drevet med idrett, så vet man hvor vanskelig det er å være tålmodig og jobbe hardt dag etter dag, mens man ser alle andre løpe rundt. Han har måtte takle mye frustrasjon, sier Wenger.

FA-cupens kvartfinaler ble trukket i går. Men før Eduardo og Arsenal kan tenke på en kvartfinale mot Sheffield United eller Hull, må Burnley ryddes av veien.

Kvartfinaletrekning: Blackburn/Coventry - Chelsea, Swansea/Fulham - Manchester U., Arsenal/Burnley - Sheffield U./Hull, Everton - West Ham/Middlesbrough. Kampene skal spilles 7. og 8. mars.
allerede trukket. , men for Arsenal og Cardiff sto

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media