Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scoret to i comebacket

Flensburg- Minden 35- 27. Christian Berge fikk stående applaus fra 6000 tilskuere i comebacket etter lymfekreftavbrekket. Gunnar Pettersen utelukker ikke at han tas ut til VM.

-  Dette var noe helt spesielt, sier tomålsscorer Berge (31) til Dagbladet.

Det var etter en mesterligakamp i begynnelsen av oktober 2004 at Christian Berge merket kuler på halsen. Tre uker seinere ble det fastslått at han var rammet av lymfekreft.

Øyeblikket Berge - og europeisk håndball - hadde ventet på siden, fant sted midtveis i første omgang. Da entret trønderen arenaen igjen.

-  Alle reiste seg og klappet. Jeg fikk frysninger i hele kroppen. Veldig artig, sier han.

Må trene mer

Berge skal undersøkes igjen i midten av januar, og håper da på en endelig friskmelding. Men han fikk gode svar i løpet av det kvarteret han var innpå i går:

-  Kroppen og håndballteknikken kjentes fin ut. Problemet var kondisjonen. Jeg holder ikke en hel kamp ennå, sier Berge, som tror VM-premieren mot Brasil 23. januar kommer for tidlig:

-  Jeg er neppe i god nok form til å bli tatt ut, selv om jeg vil bruke hele VM-pausen på å trene meg opp.

-  Men tro meg, det er lite jeg heller vil enn å bli tatt ut i troppen, forklarer Berge, som lagde sine to mål på gjennombrudd i går.

-  Det var godt å bidra med noe utpå der også.

Mulig joker

Landslagstrener Gunnar Pettersen gleder seg også over Berges comeback. Han vil ikke utelukke at Berge blir å finne i troppen som drar til Tunisia.

-  Troppen tas ikke ut før 18. januar, og jeg utelukker ingenting. En Christian Berge som den vi hadde før han ble syk, ville vært med til VM. Denne ene kampen er et litt spinkelt grunnlag å bli tatt ut på, sier Pettersen.

-  Kan han være en joker i troppen?

-  Jo, det kunne han vært. Men da skal det nok først skje noe med de spillerne som er innkalt til samling og Elfag Cup før VM.

OPPLØFTENDE: Tre måneder etter lymfekreftdiagnosen spilte Christian Berge (t.v.) kamp igjen i går - og scoret to mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media