Scoret to i lokalderby. Da skrudde myndighetene av strømmen og vannet

- Jeg betaler regningene mine.

UKONVENSJONELL STRAFF: Regar-TadAZ-spiller Ahtam Hamroqulov fikk en noe uventet og ukonvensjonell straff etter at han scoret to mål mot lokalrivalen Vaksh. De lokale myndighetene hadde troppet opp og stengt av både strøm og vann. Her er laget i en kamp mot Al Kuwait. Foto: REUTERS/Tariq AlAli
UKONVENSJONELL STRAFF: Regar-TadAZ-spiller Ahtam Hamroqulov fikk en noe uventet og ukonvensjonell straff etter at han scoret to mål mot lokalrivalen Vaksh. De lokale myndighetene hadde troppet opp og stengt av både strøm og vann. Her er laget i en kamp mot Al Kuwait. Foto: REUTERS/Tariq AlAliVis mer

(Dagbladet): De som til dags dato fortsatt hevder at fotball bare er lek og moro, har ikke vært involvert i et lokalderby mellom to skikkelige rivaler. Langt mindre oppgjøret mellom Regar-TadAZ og Vaksh i den tadsjikiske cupen.

Det har derimot Ahtam Hamroqulov. Ikke bare var han involvert, han scoret også to mål for Regar-TadAZ mot sin tidligere arbeidsgiver.

- Jeg betaler regningene mine Hamroqulov har nemlig spilt for begge de involverte lagene, og han er fortsatt bosatt i Qurgonteppa - byen hvor Vaksh er fotballaget. Det gikk ikke upåaktet hen om vi skal tro The Guardian.

Da Hamroqulov kom tilbake til sitt hjem, som han forøvrig deler med sine foreldre, ventet det to funksjonærer fra ordførerens kontor. De hevdet at han skyldte mer enn 3500 kroner i strøm- og vannregninger.

- Jeg betaler alltid regningene mine, og jeg tar vare på kvitteringene. Jeg ba dem ta med seg regningene sine og gå, sier Hamroqulov til radiostasjonen Radio Free Europe / Free Liberty.

Og det gjorde de også. Men før de gikk, skrudde de av både strømmen og vannet. De skal i tillegg ha stjålet målerne.

Reprise? Mirzo Ashurov er sjef for byens vann- og avløpsavdeling. Han bekrefter at hendelsen fant sted, men nekter for at han vet «hvem Hamroqulov er og hvilket lag han spiller fotball for».

Han understreker også at det ikke var noen personlig agenda involvert her, og at det er så enkelt som at «det er enkelte folk som ikke betaler regningene sine».

Hamroqulov fikk omsider tilbake både strøm og vann, men ifølge ham selv skjedde dette først etter at han hadde klaget personlig til sjefen for det tadsjikiske fotballforbundet.

Hvorvidt Hamroqulov har latt seg skremme av det som skjedde er usikkert, men allerede 2. november kan man få svaret. Da møtes nemlig de to lagene igjen i den hjemlige serien.

Ikke spillbar Kanskje skulle nevnte Hamroqulov vist litt mer anger, og tatt lærdom av det Fabrizio Miccoli gjorde i februar 2011.

Italieneren spilte da for Palermo, og i den første omgangen scoret han mot klubben fra sin hjemby, Lecce.

TILHØRIGHET: Fabrizio Miccoli har alltid hatt varme følelser for Lecce, og da han scoret mot dem for Palermo i 2011 rant det over for italieneren. Så langt gikk det at han erklærte seg ikke spillbar til den andre omgangen. Foto: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
TILHØRIGHET: Fabrizio Miccoli har alltid hatt varme følelser for Lecce, og da han scoret mot dem for Palermo i 2011 rant det over for italieneren. Så langt gikk det at han erklærte seg ikke spillbar til den andre omgangen. Foto: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi Vis mer

Miccoli nektet først å feire, og i pausen gjorde han det klart for treneren at dette hadde gått såpass inn på ham at han umulig kunne spille den andre omgangen.

- Det er sant, jeg begynte å gråte og jeg klarte ikke å stoppe. Jeg gråt på banen etter målet, og jeg gråt i garderoben. Lecce er mitt lag og jeg såret dem. Det er som å såre en gammel venn, sa Miccoli.

- Jeg var utrøstelig Miccoli er heller ikke den eneste som har scoret mot et lag han har dyptgående følelser for. Det har også Denis Law gjort.

Law spilte over 400 kamper for Manchester United, og noterte seg for hele 237 scoringer, men likevel er det én ting han ofte blir husket for. Målet som gjorde at hans elskede klubb rykket ned.

Han hadde nemlig gått fra Manchester United til Manchester City, og i den avgjørende kampen mellom de to sendte han de røde ned en divisjon med et hælspark det knapt så ut som om han ønsket skulle gå inn.

- Jeg var utrøstelig. Jeg ville ikke at det skulle skje. Hvor lenge følelsen varte? Hvor lenge er det siden? Noen-og-tretti år. Der har du svaret ditt. Jeg spilte med de guttene. De var mine venner, og det var det siste i verden jeg ville. Det føltes virkelig ikke bra, sa Law til Daily Mail for tre år siden.

ÉN AV DE STORE: Denis Law (midten), her foreviget sammen med George Best og Sir Bobby Charlton utenfor Old Trafford, er en av de virkelig store skikkelsene i Manchester Uniteds historie. Men i 1974 hadde han ikke en like stor stjerne i boka etter å ha gått til naborival Manchester City og ha scoret målet som sendte Manchester United ned fra det øverste nivået i England. Foto: AP Photo/Paul Thomas
ÉN AV DE STORE: Denis Law (midten), her foreviget sammen med George Best og Sir Bobby Charlton utenfor Old Trafford, er en av de virkelig store skikkelsene i Manchester Uniteds historie. Men i 1974 hadde han ikke en like stor stjerne i boka etter å ha gått til naborival Manchester City og ha scoret målet som sendte Manchester United ned fra det øverste nivået i England. Foto: AP Photo/Paul Thomas Vis mer