FULLTREFF: Joachim Jørgensen fikk fulltreff fra 35-40 meter da han ga Sarpsborg 08 ledelsen i Stavanger. Keeperspillet til Rune Almenning Jarstein var imidlertid alt annet enn imponerende.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
FULLTREFF: Joachim Jørgensen fikk fulltreff fra 35-40 meter da han ga Sarpsborg 08 ledelsen i Stavanger. Keeperspillet til Rune Almenning Jarstein var imidlertid alt annet enn imponerende.Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Scoret to og ble utvist i poengdeling

Berg-og-dal-bane-kveld for Sarpsborgs Joachim Jørgensen i Stavanger.

• Viking - Sarpsborg 08 2-2.

To ganger ga Joackim Jørgensen Sarpsborg en overraskende ledelse borte mot Viking. Men så ble midtbanespilleren på klønete vis utvist.

Etter 19 minutter scoret Jørgensen et praktmål. Sarpsborgs dyptliggende midtbanespiller, som de siste dagene har vært nevnt som en aktuell forsterkning for Rosenborg, knallet til fra rundt 30 meter. Ballen føyk inn i hjørnet, utakbart for Vikings keeper Rune Almenning Jarstein.

Med ledelsen skulle ikke holde seg lenge. Vikings kantspiller Yann-Erik de Lanlay ble fem minutter senere forsøkt hindret, men fikk slått et presist innlegg til Erik Nevland. Han gjorde som han har gjort mange ganger før og scoret sikkert.

Men Jørgensen var ikke ferdig med å markere seg. I det 27. minutt fikk han tuppet et frispark videre inn i mål etter klabb og babb i feltet, og Sarpsborg ledet igjen. En ledelse som skulle stå seg til pause.

Utvist tidlig i 2. omgang Om Jørgensen vil huske 1. omgang med glede, vil han nok også prøve å glemme 2. omgang så fort som mulig. Han fikk sitt første gule kort i 1. omgang, og da er det ikke spesielt langtenkt å kaste vekk ballen. Dermed hadde Sarpsborg en mann færre i 35 minutter.

Etter utvisningen tok Viking over mer og mer av kampen. Utligningen kom etter 69 minutter, da Johan Lædre Bjørdal headet inn en corner fra bakre stolpe.

Men til tross for at Viking presset på, kom ikke seiersmålet. Dermed måtte lagene nøye seg med ett poeng hver i en hendelsesrik kamp mellom de to bunnlagene.

Hareide skylder på sjansesløsing Etter kampen var Viking-trener Åge Hareide skuffet over resultatet.

- Vi scorer et mål og utligner i 2. omgang, heldigvis. Men vi sliter med å score, og da blir det vanskelig når vi slipper inn to mål. Klart vi skal vinne med det vi produserer, men vår egen udyktighet gjør at vi ikke vinner, sa treneren til TV 2 etter kampen.

Han var fornøyd med at laget i det minste har klatret vekk fra de to nedrykksplassene.

- Vi får bite tennene sammen, prøve å ta med oss et positivt resultat mot Lillestrøm neste gang og bruke ferien godt, sa Hareide

Johansen lei av marginer imot Sarpsborg-trener Roar Johansen betegnet seg selv som fryktelig sint på grunn av utvisningen, men ville ikke si noe om dommerens innsats.

- Jeg har ikke kommentert dommeren før, og jeg har ikke tenkt til å gjøre det i dag. Men det hadde vært artig om det ikke ble gitt sånne ting hver gang. Vi har hatt en del marginer mot oss nå, sa treneren til TV 2.

Johansen er samtidig fornøyd med at de tross alt fikk med seg ett poeng, og at de hevet seg etter målbonanzaen mot Brann mandag.

- Det er gledelig at vi tar poeng i dag. Jeg er uhyre stolt av gutta som er mannfolk i dag og tar krigen etter en kamp hvor vi slapp inn fem mål, sa Johansen.

Med én kamp igjen før fotballferien befinner Viking seg på 14.-plass, plassen bak Sarpsborg.

(NTB)