INNE BLANT STJERNENE: Enner Valencia har nå like mange VM-mål som Thomas Müller, Karim Benzema, Arjen Robben og Robin van Persie. Foto: Gabriel Bouys / AAFP / NTB Scanpix
INNE BLANT STJERNENE: Enner Valencia har nå like mange VM-mål som Thomas Müller, Karim Benzema, Arjen Robben og Robin van Persie. Foto: Gabriel Bouys / AAFP / NTB ScanpixVis mer

Scoret to og sendte Ecuador til andreplass

Og seg selv inn blant VMs toppscorere.

Ecuador-Honduras 2-1 (1-1):

(Dagbladet:) Gruppe E er blitt VMs mest åpne etter gårsdagens kamper. Frankrike er helt sikkert videre med seks poeng. Sveits tre, Honduras ingen og Ecuador tre kjemper om den siste plassen. Og alt er mulig i de mange teoriene som kan regnes på mål før Frankrike-Ecuador og Sveits-Honduras.

Selv Honduras med to tap vil føle de har sjanser etter sveitsernes sammenbrudd mot Frankrike.

Carlos Costlys 1-0 til Honduras (31) sto pent til navnet hans, det var en dyrebar scoring. Midt på Ecuadors banehalvdel tok han ned en lang ball. Med motstandere i nærheten og rundt seg avanserte han rett fram i banen og dæljet ballen i mål fra 16 meter.

Og det er stilen til Honduras det, de er veldig framoverrettet.

Og på sitt beste er de gode.

Når de går opp i liminga er de fryktelige.

Enner Valencia er Ecuadors beste fremst i banen og han som skal gjøre det for laget. Og bare tre minutter etter at Honduras tok ledelsen plukket han opp et dårlig skudd som ble en god pasning, og resten var enkelt på den lengste stolpen. Han gjorde som han gjorde mot Sveits i den første kampen, han scoret.

Med 1-1 (34) var Ecuador tilbake i kampen.

Og med 2-1 etter 65 var de i føringen og plutselig drømmende om et poeng mot Frankrike, som kanskje tar en liten hvil med tanke på fortsettelsen. Nok en gang var det Enner Valencia. Og denne gangen på det Ecuador ikke er kjent for å være farligst på. Men som Valencia behersker som veldig mye annet.

En innsvinger fra utenfor boksen traff Valencia i lufta. Bang, sa det - og så var det 2-1. Og så lenge Honduras ikke evnet å score annet enn korrekt annullerte offsidemål så ble det sånn.

Avgjørelsen faller onsdag til uka.