Scoret to på ett minutt

Følg seks kamper i Tippeligaen og to i Premier League. Vi følger alle kampene direkte.

 • Oppdatert tabell
 • Live-referater
 • Lyn Bryne 2-0: Kan fremdeles redde plassen
 • Molde Vålerenga 1-0: VIF på kvalifiseringsplass
 • Odd Aalesund 3-0: Aalesund på bunnplassen
 • Bodø/Glimt Brann 3-0: Glimt på sølvplass

  Hjemmelaget så ut til å ha full kontroll på kampen og produserte sjanser i bøtter og spann. Det ble to uttellinger på 14 målsjanser. Men så sviktet forsvarsarbeidet og «Gutan» satte inn to mål på to minutter rett før slutt.

  - Kampen sett under ett var dette rett og slett et ran, kommenterte TIL-trener Terje Skarsfjord, som har hatt stor suksess etter at han nylig overtok trenerjobben.

  - Det ene poenget var svært viktig for moralen vår, mente han.

  Praktscoring


  Allerede før minuttet var spilt holdt Stabæk på å ta ledelsen ved Thomas Finstad, men Tromsø-keeper Knut Borch reddet mesterlig.

  Selv om det haglet med muligheter for Stabæk før pause, ble det ikke nettkjenning før etter 58 minutter. Peter Sand på bakre stolpe fikk et innlegg fra Stian Ohr og satte ballen opp i nettaket.

  To minutter senere sørget Christian Holter for en meget vakker scoring da han dundret ballen i mål fra sju meter inn på egen banehalvdel. Men etter kampslutt var han ikke blid.

  - Det er det verste poengtapet jeg har vært med på. Gleden ved scoringen forsvinner når vi gir fra oss noe sånt, sa forsvarsspilleren.

  I minuttene etterpå manglet det ikke på spenning. Begge lag var veldig nære scoringer, men godt keeperspill av Borch og Stabæk-målvakt Jon Knudsen hindret det.

  Årst-mål


  Da klokka tikket mot 85 minutter begynte det imidlertid å skje noe. En Tromsø-corner ble dårlig avverget av Stabæk-forsvaret, og måljeger Ole Martin Årst fikk ballen perfekt i beina. Han misbrukte ikke muligheten.

  To minutter senere var Årst igjen på farten. Han vant en duell i feltet og satte ballen via stolpen i mål. Da trodde verken Stabæk-spillerne eller -fansen sine egne øyne.

  En ny praktredning av Borch i sluttminuttet avverget seiersmål til Stabæk, som dermed raste ned på fjerdeplass, ett poeng bak Odd på bronseplass.

  (NTB)