Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal - West Ham

Scoret tre på ti minutter i Wengers siste London-derby

Arsenal vant 4-1 mot West Ham. Men det var først i løpet av de ti siste minuttene det løsnet.

SCORET: Nacho Monreal scoret Arsenals første mål mot West Ham. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Nacho Monreal scoret Arsenals første mål mot West Ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Arsenal - West Ham 4-1
  • Stoke - Burnley 1-2

(Dagbladet): Arsene Wenger grep fatt på sitt siste London-derby som Arsenal-manager søndag.

Franskmannen meldte nemlig før helga at årets sesong er hans siste. Han gir seg etter 22 år i managerstolen i London-klubben.

Arsenal kjempet lenge for å ta overtaket i oppgjøret mot West Ham på Emirates, men lykkes først med ti minutter igjen. Til slutt ble det en 3-1-seier for Wengers mannskap.

Rufsete forsvarsspill

Etter et snaut kvarters spill kom West Ham til to brukbare sjanser. Den ene ble avverget etter en god takling av Shkodran Mustafi. På den andre klarte West Ham å utnytte rett og slett dårlig forsvarsspill, og A

Arnautovic får avsluttet fra kloss hold, dog med litt spiss vinkel, men stoppes av Ospina. Arsenal-forsvaret har åpnet rufsete for å si det mildt. Marko Arnautovic avsluttet fra skrått hold, men heldigvis for Arsenal var keeper David Ospina på jobb.

Men Arsenal våknet, og klarte å styre kampen mer i sin retning.

Den største sjansen hadde de etter 35 minutter, da Hector Bellerin la ballen inn foran mål, der Danny Welbeck steg opp og headet over mål. Rett før hadde Granit Xhaka satt et godt slått frispark rett i nevene på Joe Hart.

Arsenal hadde flere inderlige forsøk på å nå nettmaskene i løpet av den første omgangen, men lykkes ikke.

Løsnet til slutt

Men det evinnelige presset fortsatte de med i andre omgang. Og etter fem minutter fikk de lønn for strevet.

Etter et hjørnespark havnet ballen ute hos Nacho Monreal. Han dunket til fra 12 meter. Den satt som et skudd bak West Ham-keeper Joe Hart.

UTLIKNET: Marko Anrnautovic. Foto: REUTERS/Toby Melville
UTLIKNET: Marko Anrnautovic. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Men så slapp de seg litt nedpå. Det fikk de også svi for. Etter en drøy times spill kom utlikningen signert Arnautovic. Han ble spilt gjennom av Manuel Lanzini, og Artnautovic plukket ballen pent ned og banket til. 1-1.

Arsenal ga seg imidlertid ikke. Snaue ti minutter før slutt banket Aaron Ramsey ballen i mål fra skrått hold. West Ham-forsvaret var i overkant passive, og sto nærmest og så på at ballen gikk i mål.

Fem minutter før slutt tegnet også Alexandre Lacazette seg på scoringslisten. Men han var sulten på mer. To minutter før slutt økte han til 4-1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media