- Scoring for framtida

Matchvinner Gerardo Torrado (22) tror scoringen mot Ecuador kan skaffe ham kontrakt med en europeisk storklubb. Kampen minutt for minutt

- Jeg kan spille overalt i Europa fordi jeg har spansk pass. Hvis jeg får sjansen vil jeg gjerne spille for en europeisk storklubb. Jeg vet at det målet hjalp meg, sier Torrado ifølge Reuters.

Mexicaneren, som denne sesongen har spilt for Frode Olsens Sevilla, satte inn seiersmålet etter 57 minutter. Fra like utenfor 16-meteren skrudde han ballen utenfor keeper Jose Cevallos rekkevidde.

- Det var bare mitt andre mål for Mexico, men helt klart det viktigste. Det er fantastisk å score i VM, jeg dedikerer scoringen til familien og kjæresten min, sier han.

Til tross for to strake VM-seire er ikke Mexico klare for åttedelsfinale. Dersom Kroatia slår Ecuador med mer enn ett mål i siste kamp, må mexicanerne ta poeng fra Italia for avansere.

- Italia vil bli en meget vanskelig kamp, mye vanskeligere enn de kampene vi har spilt så langt. Vi må gå på banen for å vinne. Legger vi oss bakpå gjør vi motstanderne våres en tjeneste, sier Torrado.

Mot Ecuador var han banens dominerende spiller, men til tross for nærmere 70 prosents ballinnehav klarte ikke Torrado og lagkameratene å score mer enn to ganger. Jared Borgetti utliknet Augustin Delgados tidlige ledermål med en flott volley etter innlegg fra Ramon Morales, mens Torrado selv satte inn seiersmålet.

Ecuador var skuffende svake. Foruten scoringen til Delgado produserte laget bare to målsjanser, begge ved innbytter Carlos Tenorio i sluttminuttene. Ecuador er dermed ute av VM allerede før siste runde i gruppe G. Landslagssjef Hernan Dario Gomez tok nederlaget med fatning.

- Vi spilte jevnt med dem de første minuttene, men falt sammen etter det. En ting er å bli slått ut, verre er det å spille så dårlig. Vi mangler nok erfaring på dette nivået, sier Gomez til Reuters.

(Dagbladet.no)

MÅÅÅÅL: Jared Borgetti (høyre) feirer utlikningen mot Ecuador. Jesus Arellano gratulerer.
MATCHVINNER: Gerardo Torredo plasserte ballen nede i ventre hjørnet fra drøyt 16 meter.