Scoring og jubel

Da Tommy Marthinsen satte inn 3-1-målet i sisteperioden, var Vålerenga klare for sin tredje strake seier. Mesterskapslukta er tilbake.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Denne seieren var vendepunktet som gjør at det blir mye stang-inn framover. Vi jobbet hardt for hverandre, og vant en lagseier. Utover i kampen kriget vi Stjernen i senk, sier Tommy Marthinsen.

Det kan bli enda mer moro framover, for til uka kommer to nye nordamerikanske spillere.

- Begge to er løpere, og vil fortsterke laget. Selv om vi er kommet skeivt ut i serien, er det klart vi kan bli mestere, sier landslagsback, og tidligere NHL-spiller, Anders Myrvold til Dagbladet.

Han vil ikke navngi de to nord-amerikanerne, men karakteriserer begge som «toppspillere med NHL-bakgrunn». Vålerenga har allerede den tsjekkiske løperen Robin Bacul på prøvespill, men skal uansett ha flere forsterkninger.

- Kvalitetsspillere

- Vi skal forsterke, men bare med kvalitetsspillere. Derfor ser vi oss rundt, både i Nord-Amerika og Tsjekkia. Dessuten er Øystein Olsen tilbake på laget om et par uker. Han trente på is mandag, og vil gjøre oss enda sterkere, sier Vålerenga-trener Knut J. Stubdal.

Stjernen-trener Geir Myhre frykter at Vålerenga vil handle inn så mange bra spillere at laget kan stikke fra i tetkampen framover.

- Kjøper de tre-fire toppspillere til, er de favoritter. Mitt håp er at det blir jevnt i toppen utover høsten og vinteren. Selv har vi ikke råd til flere spillerkjøp. Vi har heller ikke råd til å ta fly til søndagens bortekamp i Bergen. Lørdag morgen reiser vi fra Fredrikstad i buss, sier Geir Myhre.

Seieren i går betyr i første omgang at Vålerenga har meldt seg på i toppkampen igjen.

- Har skjønt alvoret

- Vi dummet oss ut i seriepremieren mot Lillehammer (1- 4-tap), men har skjønt alvoret. Nå er vi på vinnersporet igjen. Vi er vant til å vinne, og har ikke vært komfortable med tabellposisjonen så langt i serien, sier Stubdal.

Etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen tidlig i kampen ved tsjekkeren David Hnat, overtok Vålerenga føringen i midtperioden. Kenneth Larsen brakte balanse i regnskapet, før Vegar Barlie skjøt Vålerenga i ledelsen.

- Vi var dritdårlige mot Lillehammer, men har ikke vært så verst etter det. Nå er alt bare fryd og gammen. Alle jobber for hverandre, og står på. Da merker vi ikke så godt dem som mangler, sier Kenneth Larsen.

Tommy Lund reddet et straffeslag for VIF helt på slutten av kampen.

- Endelig fikk vi det til, både jeg og laget. Vi var veldig sugne på å vinne denne kampen, og vant fortjent. Det var på tide vi våknet. Selv var jeg irritert over flaksemålet Stjernen fikk helt i begynnelsen. Deretter stengte jeg målet, sier Tommy Lund.

SCORING: Tommy Marthinsen slipper jubelen løs etter å ha satt inn Vålerengas tredje mål. - Denne seieren var vendepunktet, sier Tommy.