Scoring og tårer for død venn

McFadden hedret Phil O\'Donnell.

(Dagbladet.no) James McFadden innrømmer at det var tungt å gå på banen i går ettermiddag. Det er bare noen dager siden hans gode venn Phil O\'Donnell falt om på fotballbanen og døde.

Motherwell-kapteinen døde av en hjertefeil - og saken har preget britisk fotball de siste dagene. Kamper i Skottland har blit utsatt og i England startet gårsdagens oppgjør med enten ett minutts stillhet eller applaus.

Evertons James McFadden bestemte seg for én ting før kampen mot Middlesbrough. Han ville score for sin gode venn.

- Jeg hadde det på følelsen at jeg kom til å score, og da ville jeg i så fall dedisere målet til Phil, sier McFadden til The Times.

Skal besøke familien

McFadden gikk gradene i Motherwell da O\'Donnell spilte sin første periode på Fir Park. Derfor klarte ikke McFadden å holde tårene tilbake da den avdøde 35-åringen ble hedret før kampen.

Også da han ble byttet ut etter 80 minutter, kom tårene.

- Det var en så følelsesladdet kveld, spesielt da stillheten brøt ut i applaus før kampen. Dette har vært et stort sjokk. Det er ikke lett å fokusere på fotball når sånne ting skjer.

SCORET FOR KAMERATEN: James McFadden var fast bestemt på at han skulle score for Phil O\'Donnell. Foto: AP
SCORET FOR KAMERATEN: James McFadden var fast bestemt på at han skulle score for Phil O\'Donnell. Foto: AP Vis mer

Innimellom scoret han ett av Evertons to mål. Da pekte han først på det sorte sørgebåndet på venstre overarm og deretter opp mot himmelen.

- Det var det eneste rette å gjøre, for jeg har ikke hatt muligheten til å besøke familien hans ennå. Jeg har sendt en kondolanse til dem, men jeg føler at dette var den beste måten jeg kunne hedre ham på. Nå vil jeg besøke dem så fort jeg kan, sier Everton-spilleren.

- Ekstra berørt som familiemann

Også Everton-manager David Moyes er preget av dødsfallet til Phil O\'Donnell.

- James kjente Phil, det gjorde jeg også og Alan Stubbs spilte med ham. Alle i fotballen er i sjokk over det som skjedde, og som en familiemann blir du ekstra berørt, sier Moyes.

Kona til O\'Donnell satt på tribunen med paret fire barn da den tragiske ulykken skjedde lørdag ettermiddag.

Dødsfallet har preget det skotske nyhetsbildet de siste dagene, og flere tusen fotballsupportere har tatt turen til Fir Park for å hedre O\'Donnell. Der har de lagt ned drakter, skjerf, blomster og en siste hilsen til spilleren som bare ble kalt «Uncle Phil».

Andy Johnson sendte Everton i ledelsen mot Boro i går og seks minutter seinere doblet James McFadden. Blåtrøyene ligger nå ett poeng bak fjerdeplasserte Liverpool - som har to kamper mindre spilt.

Scoring og tårer for død venn
DØDE: Motherwell-kaptein Phil O\'Donnell falt om på banen og døde på lørdag.
DYPT SAVNET: Flere tusen har besøkt Fir Park de siste dagene for å hedre O\'Donnell.