- Scoring til ingen nytte

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United-Monaco 1-1. - Jeg scoret, ja, men det var ikke nok, sier Ole Gunnar Solskjær. - Det var et mål til ingen nytte. Og akkurat nå vet jeg nesten ikke hva jeg føler. Det kjennes enda verre ut enn i fjor.

53 minutter ut i Manchester Uniteds kamp for å nå enda en semifinale i Mesterligaen scoret Ole Gunnar Solskjær et vakkert mål. Det var et mål som tente håp, og som fikk United til å trå gasspedalen i bånd. Og der og da var alle overbevist om at det ville komme et mål - seiersmålet.

Ikke minst Ole Gunnar Solskjær.

- Med litt flaks kunne jeg hatt et par til, sier Ole Gunnar. - Og når det er sagt - jeg burde i hvertfall hatt ett. Men på den største sjansen etter den jeg scoret på ble jeg litt for seint i mottaket.

- Dermed ble jeg taklet i skuddøyeblikket.

Men Uniteds exit fra denne Mesterligaen også handler ikke om Ole Gunnar Solskjærs misbrukte sjanser. Det var førsteomgangen på Old Trafford som felte United. For uten sjøltillitt _ det så ihvertfall sånn ut - og uten balanse og evner til å vinne duellene, ble kvelden uforskammet komfortabel for Monaco.

Og da Ronny Johnsen misset i en klarering tok de ledelsen etter fattige fem minutter.

David Trezeguets prosjektil av et skudd - det passerte Ramond van der Gouw i 155 kilometer i timen _ kom som et veldig dårlig minne for Alex Ferguson. Det var jo akkurat det samme som skjedde da Borussia Dortmund var her i semifinalen for 11 måneder siden. Og resultatet ble det samme - Manchester United mistet seg sjøl.

Og fant det ikke tilbake før de var for seint..

- Like drepende som i for, sier Ferguson. _Det var baklengsmålet som ikke måtte komme. Og akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal si til spillerne.

- De er helt knust.

Ronny Johnsen hadde det nok verst. Og spørsmålet vi ikke fikk svar på i går kveld var om Ronny trosset skaden da han havnet i lagopptillinga fra start. For duellen han tapte mot Terzeguet i sekundene før baklengsmålet var ikke Ronny Johnsen i form og på tærne.

Men;

Da spørsmålet skulle stilles hadde Ronny Johnsen tatt bakveien hjem fra Old Trafford.

- Det er ikke lett å forklare et sånt nederlag, sier Ole Gunnar Solskjær. - Og det nytter ikke å snakke om flaks og uflaks heller. Og derfor er dette et veldig tøft slag for alle i Manchester United.

- Det vil helt sikkert ta noen dager å komme over det.

Skadene vil føres ned i historien som en av forklaringene til at Manchester United ikke klarte det i Europa denne sesongen heller. Da alle burde vært på Old Trafford kom halvparten av laget haltende. Men som Alex Ferguson sier - «vi burde klart det likevel».

Det sto nemlig ikke på innsatsen.

- Gutta jobbet sokkene av seg, sier Alex Ferguson. _Den delen har jeg ingen ting å klage på. Men i første omgang gjorde vi det vanskelig for oss sjøl. Vi klarte ikke å ta kommandoen i kampen.

Monaco spilte litt drillosk, tettet igjen bakover og brukte bakrommet effektivt. Og; De vant de fleste duellene. Og den viktigste av dem alle vant de mot Ronny Johnsen.

Den ene nordmannen kunne ikke redde den andre i Drømmenes Teater i går kveld.

SKUFFET: Han startet og scoret, men det var forgjeves.