Scoringen fikk Wæhler til å vise driblekunstene

- Jeg dro en sørafrikansk finte.

<strong>SELVTILLIT:</strong> Kjetil Wæhler jubler etter sin første landslagsscoring i kampen mellom Norge og Sør-Afrika. Like etter jaget han sitt andre med en dribleserie lite kjent fra den kanten.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SELVTILLIT: Kjetil Wæhler jubler etter sin første landslagsscoring i kampen mellom Norge og Sør-Afrika. Like etter jaget han sitt andre med en dribleserie lite kjent fra den kanten. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Kjetil Wæhlers første landslagsscoring sikret seier i Norges foreløpig siste kamp denne sesongen, men det var driblingene han dro fram kort etterpå han ifølge Christian Grindeim skrøt av etter kampen.

- Han var høyt oppe i garderoben nå, hvertfall etter den siste finta der, sier Grindheim.

For Wæhler var så proppfull av selvtillit etter scoringen at han dro av en mann på vei inn i feltet, vendte, og nesten fikk skutt fra god posisjon.

- Jeg dro en liten sørafrikansk finte der, den var fin. Og jeg fikk jo et innkast ut av det, det var bra uttelling, sier Wæhler med et glis til Dagbladet.

Kom smygende
Og selvtilliten hadde han grunn til å ha.

Før det hadde AaB-stopperen spilt en god kamp for Norge i midtforsvaret, mot et sørafrikansk lag som heller ikke voldte ham store problemer der bak.

Og da John Carew vant stussen like etter pause, hadde Wæhler kommet seg i riktig posisjon.

- Jeg kommer smygende der vet du. Men jo, det er litt gøy å score, det er morsomt, sier Wæhler, som nylig også fikk sitt første mål for sin danske klubb.

Leder stopperduellen
Ekstra deilig er det at stopperkollegene Brede Hangeland og Tore Reginiussen fortsatt har til gode å finne nettmaskene.

- Ja, hvertfall Brede, han høye mannen der, det er jo rart at ikke han har scoret. Men det er klart at når de andre ikke klarer å score, så må vi stoppere ta ansvar, sier Wæhler.

- Vi begynner å vinne førsteduellen oftere og oftere, og vi bør jo i det minste få en flikk på den når vi har høye folk som Hangeland og Carew på laget, sier han.

- Det virker også som du satser alt inne i feltet, til tross for at det er en privatkamp?

- Uansett om det er treningskamp eller ikke, så er vi nødt til å ha den attityden. Det er like viktig for meg om det er privat- eller kvalikkamp. Men selvfølgelig hadde det vært enda morsommere å avgjøre en viktig kvalifiseringsmatch, sier Wæhler til Dagbladet.

I dag fikk den tidligere Vålerenga-stopperen selskap av Tore Reginiussen i midtforsvaret, i Brede Hangelands skadefravær. Wæhler mener han har vist nok til å få fortsette i Norges nest siste skanse.

- Jeg tror jeg har vist det som skal til for å få videre tillit. I dag fikk Tore prøve seg, og gjorde sine saker bra. Men jeg føler også jeg har levert, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer