Scoringen som fjernet alt håp om kvartfinale: - Det er ikke ofte vi ser slike mål

Norge noen nummer for små mot Russland.

• Russland - Norge 3-0 (0-0) (2-0) (1-0)

(Dagbladet): På forhånd trodde de fleste at det ville bli veldig vanskelig å gjøre noe med stjernegalleriet til arrangørnasjon Russland, med superstjerner som Alexander Ovetsjkin i spissen.

Og det skulle vise seg å stemme.

Norge måtte vinne mot Russland for å ha en sjanse til å nå kvartfinalen. Det var ikke Roy Johansens menn i nærheten av på isen i Moskva. Til tross for at det var jevnspilt i skuddstatistikken, var russerne best der det gjaldt - foran mål.

Selv om russerne ikke fyrte på alle sylinderne, var innsatsen nok til å sende Norge ut av VM.

- Vi har et meget bra landslag. Vi spiller meget bra og alle gjør jobben sin. Det er synd vi ikke får uttelling for mulighetene. Det har blitt litt stang ut, sier Roy Johansen til Eurosport etter kampen.

Landslagssjefen sier at han fortsatt hadde troen på poeng på stillingen 0-2.

Heldige Russerne tapte åpningskampen mot Tsjekkia, men har kommet sterkere tilbake utover i mesterskapet med fire strake seire. Og hjemmelaget gikk offensivt til verks mot Norge.

Allerede før det første minuttet var spilt hadde Russland en stor mulighet etter norsk slurv, og ut over den første perioden fikk målvakt Steffen Søberg nok å henge fingrene i. 22-åringen vartet opp med flere gode redinger, og Norge var heldige som ikke slapp inn mål i første periode.

- Søberg gjør det fantastisk bra. Jeg er imponert, sier Roy Johansen.

Norges antatt bestemålvakt i dette VM, Lars Haugen er blitt litt småsyk, og Lars Volden sto en dårlig kamp mot Tsjekkia. Derfor fikk Søberg sjansen mellom stengene. Han sto ikke en eneste av de åtte VM-oppkjøringskampene før VM, skriver NTB.

Tidlig ledelse Russland fortsatte presset direkte i andre periode, og etter snaut to minutter fant Ivan Telegin veien til mål. Han styrte pucken i nettet bak en sjanseløs Søberg.

Norge yppet seg litt etter scoringen, uten å skape store farligheter. Men med sju minutter igjen av midtperioden fikk Michael Haga alle sjansers mor, da han plasserte pucken utenfor det russiske buret.

- Nei, nei, nei, nei. De der må sitte! sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre om missen.

I stedet doblet Russland ledelsen i en god norsk periode. Artemi Panarin er et kjent navn for de fleste, og det var han som ventet ut Søberg med ei finte før han enkelt sendte pucken i mål etter fint russisk spill.

Uflaks Og motbakken ble enda brattere for Norge tidlig i den tredje perioden. En avslutning gikk i vantet bak mål og spratt tilbake foran mål der Lyubimov sto plassert. Han kunne enkelt sette pucken i mål før den traff isen. En merkelig situasjon.

- Det er utur for Norge. Det er ikke ofte vi ser slike mål, sier Espen «Shampo» Knutsen i Eurosport.

Det målet var den berømte spikeren i kista for Roy Johansens mannskap. Norge forsøkte å få med seg en trøstemål fra oppgjøret, men klarte aldri å bryte ned et solid russisk lag.

Nå venter Latvia i siste gruppespillkamp for Norge.

- Hvis vi spiller som i dag har vi en sjanse. Hver kamp lever sitt liv, sier Roy Johansen om det oppgjøret.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.