VENTER BARN: Wesley Sneidjer feiret sin 1-1-scoring på denne måten, for å symbolisere at han og kona Yolanthe Sneijder-Cabau venter barn. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN: Wesley Sneidjer feiret sin 1-1-scoring på denne måten, for å symbolisere at han og kona Yolanthe Sneijder-Cabau venter barn. Foto: NTB ScanpixVis mer

Scoringen som hindret krise og symboliserte nytt liv: - Ja, denne gang er hun faktisk gravid

Har blitt feilaktig erklært gravid gang på gang.

(Dagbladet): Nederland har vært en internasjonal fotballstormakt i en årrekke og hatt et av verdens aller beste landslag de siste årene.

Stjernespillere som Robin Van Persie, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar og Wesley Sneidjer er alle eminente offensive spillere, men de har også en annen fellesnevner:

De har alle bikket 30 år.

Mens naboen Belgia har en årgang på vei opp og frem, kan man si det motsatte om Nederlands gylne årgang. Det nærmer seg slutten for de oransje offensive essene.

Men at Nederland har åpnet EM-kvalifiseringen så svakt som de har gjort, hadde ingen forutsett.

Etter 90 minutter hjemme mot Tyrkia lå de på 4. plass i sin gruppe og var dermed ikke engang på play off-plassen, slik som Norge er i sin gruppe.

Reddet Nederland på overtid På overtid scoret imidlertid Sneijder og reddet nederlenderne fra fullstendig krise.

- Det hadde vært krise hvis vi hadde tapt denne kampen også. Jeg er overlykkelig. Nå skal vi klare å snu dette og slå tilbake, sier Sneijder til nettstedet ad.nl.

Avstanden er likevel hele fem poeng opp til Island på 2. plass og seks poeng til gruppeleder Tsjekkia.

Men med Sneidjers overtidsscoring ble i hvert fall et nytt håp og liv tent. I ettertid viste scoringen seg også å symbolisere håp og liv på en helt annen måte.

Endelig gravid I målfeiringen tok 30-åringen ballen under trøya og tommelen i munnen for å symbolisere at han skal bli en far. Etter kampen bekreftet Sneijder at hans kone - skuespilleren og programlederen Yolanthe Sneijder-Cabau - omsider er gravid.

- Ja, hun er gravid. Denne gang er det faktisk sant. Vi venter barn i oktober, bekrefter Sneijder.

Ekteparet har holdt nyheten hemmelig for at ikke tyrkiske og nederlandske medier skulle blåse opp saken tidlig. Det har de nemlig gjort tidligere.

Sneijder-Cabu har ved en rekke ganger blitt feilaktig erklært gravid.

Stadig vekk har hun måttet avkrefte ryktene om at hun er gravid. Denne gang verserte det imidlertid ingen rykter.

Men nå er det et faktum: Stjerneparet venter barn i oktober.

STJERNEPAR: Fotballstjerne Wesley Sneidjer og skuespiller og programleder Yolanthe Sneijder-Cabau er alltid i medias søkelys. Foto: AFP PHOTO/ Tiziana Fabi
STJERNEPAR: Fotballstjerne Wesley Sneidjer og skuespiller og programleder Yolanthe Sneijder-Cabau er alltid i medias søkelys. Foto: AFP PHOTO/ Tiziana Fabi Vis mer