Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scoringer og skandaler

Patrick Kluivert gjør det eneste han kan for å rette opp inntrykket av å være rebell og skandalemaker: score mål.

Inntil EM startet var Kluivert mer hatet enn elsket i Nederland. Krimoppslagene har vært større enn sportsoppslagene.

  • I 1995 lånte han bilen til en kamerat og kjørte i voldsom fart inn i en annen parkerende bil. En person ble drept, og Kluivert ble funnet skyldig i uaktsomt drap. Han slapp unna med betinget fengsel og samfunnstjeneste. Men folkets dom slapp han ikke unna.

- Jeg må leve med ulykken resten av livet. Det har jeg akseptert. Men det er for ille når min kone, min mor og mine to sønner hetses. De har ingen skyld i det som hendte, sier Kluivert.

Voldtatt

  • I 1997 ble han anklaget for å ha deltatt i en gjengvoldtekt i Amsterdam. En 20 år gammel kvinne pekte ut Kluivert som en av fire menn. Saken ble henlagt på grunn av bevismangel, og Kluivert ble seinere tildelt et ertstatningsbeløp på 163000 kroner.

Litt mer enn en dagslønn. Kluivert er en av verdens best betalte fotballspillere, med en anslått ukelønn på 780000 kroner.

Bare Italia-reserven Allessandro Del Piero (Juventus) med 935000, og Steve McManaman (Real Madrid) med 888000 i uka, tjener mer.

Sterk gudstro

Selv hevder Kluivert at hans sterke gudstro har vært viktig i den tøffe oppveksten i Amsterdam, alene med mamma. Faren forlot familien og reiste hjem til Surinam.

- Min mor tok meg med til kirken hver uke. Jeg ber alltid i garderoben før hver kamp. Også da jeg var mindre, men da var det så flaut at jeg gjorde det på toalettet, sier Kluivert.

Utvist i VM

Den uheldige tendensen til å havne i et negativt søkelys har han til dels også tatt med seg inn på banen. Som i åpningskampen i VM mot naboen Belgia for to år siden.

Belgieren Staelens kalte Kluivert en voldtektsforbryter, og Kluivert svarte med en stygg albue - og fikk rødt kort. Kluivert kom først tilbake i kvartfinalen, der han scoret mot Argentina (2-1). Han gjorde det samme i semifinalen mot Brasil, men Nederland røyk til slutt ut på straffesparkkonkurranse.

Den ulykkelige starten til tross - VM for to år siden ble på mange måter Kluiverts gjennombrudd på landslaget.

Dette EM er blitt gjennombruddet som Europas kanskje dyktigste avslutter.

Og enda er det en kamp eller to igjen.

<B>TJENER RÅTT:</B> Patrick Kluivert tjener snaue 800 000 kroner i uka. Under EM har han vist hvorfor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling