Scoringsglade vikinger slåss om spissplassen

Nå blir det for alvor krig om spisstrøyene i Viking.

ÅLESUND (Dagbladet): Danske Allan Gaarde sto for tidenes Vikingdebut da han scoret med sitt første spark på ballen som innbytter i Ålesund.

-Det var fantastisk deilig å debutere med å score. Høyrefoten var kald, gliste den målfarlige nyervervelsen fra danske Ålborg.

Dansken har en egne evne til å sette rekorder. I Ålborgs gode 99-sesong, presterte han i en kamp å score tre mål på sju og et halvt minutt. Også da som innbytter.

Ambisjoner

Det var tidligere Moldespiller Trond Andersen i Ålborg som anbefalte Gaarde å satse på Viking. Flere norske og en belgisk klubb ville også ha dansken.

-Jeg har bare ei trening med laget og er blitt veldig godt tatt imot av både medspillere og folk i Stavanger. Det viktigste for meg er å komme til en fotballby med ambisjoner og en trener som Roy Hodgson, sier Gaarde.

Trener Roy Hodgson var ikke sein om å hente Gaarde til Viking da han hørte dansken var ledig på markedet. Hodgson og Gaarde har samarbeidet først i italienske Udinese. Der var de sammen i seks måneder uten at dansken fikk vist sine evner på grunn av skadeproblemer.

Positiv erstatter

Nå er han med på å skape et positivt «spissproblem» for Viking som plutselig har fire spisser med scoringsevne skrevet med gullskrift på sine CV-er.

Egil Østenstad sto over kampen i går på grunn av gule kort og overlot plassen til den andre nye spissen Toni Nhleko som var positiv så lenge kreftene holdt. Med Hannes Sigurdsson i tillegg, har Viking flust med scorende spisser som kjemper om spilletid.

-Det er slik det skal være. Vi har skaffet oss to nye spillere gratis og skal bruke det åpne overgangsvinduet til å skaffe oss i alle fall to nye spillere til. Vi vil forsterke alle lagdeler, sier Hodgson som var svært takknemlig for poengene laget fikk med seg fra Color Line Stadion.

-Aalesund var veldige gode, skryter Viking-treneren.