Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scoringskåte Tvedten vil ha revansje

Men for noen måneder siden var han urolig.

DRAMMEN (Dagbladet.no) Håvard Tvedten (29) ligger slengt i en sofa på spillerhotellet. Det er under en uke til EM på hjemmebane starter - og han har en veldig god følelse i kroppen.

Han er trygg på egen form. Han er overbevist om at Norge kan hevde seg.

Og 29-åringen har god grunn til begge deler. Han har spilt veldig godt i Spania denne sesongen og landslaget har overbevist i de siste oppkjøringskampene.

- Jeg tror dette vil bli veldig bra, sier han til Dagbladet.no.

290 mål på halvannen sesong

Denne sesongen har Tvedten scoret 89 mål i den spanske eliteserien, noe som er nest mest. I debutsesongen endte han på 201 scoringer.

- Dette har egentlig vært en litt merkelig sesong. Jeg var skadd i oppkjøringen, og spilte ikke så mye de første fire seriekampene. Vi hadde en ny trener, og jeg ble litt urolig i forhold til hvordan han tenkte, sier stordabuen.

Ny-treneren i Natur House La Rioja likte derimot Tvedten, og etter hvert fikk han mer og mer spilletid.

VIL LEVERE PÅ LANDSLAGET OGSÅ: Håvard Tvedten har bøttet inn mål i Spania de to siste sesongene. Nå vil han fortsette i samme stil i EM på hjemmebane. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
VIL LEVERE PÅ LANDSLAGET OGSÅ: Håvard Tvedten har bøttet inn mål i Spania de to siste sesongene. Nå vil han fortsette i samme stil i EM på hjemmebane. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Og da løsnet det. Forrige sesong var veldig bra, men det har nesten gått enda bedre denne sesongen.

En selvtillitsgreie

Nå skal han ta med seg denne følelsen inn i mesterskapet. Tvedten er i ferd med å bli blant de mest rutinerte på landslaget, med sine 118 landskamper.

Han er imidlertid ikke fornøyd med de to siste mesterskapene.

- Dette er mye en selvtillitsgreie. Jeg må prøve å dra med meg den følelsen jeg har fra klubblaget inn i EM. Spillestilen er litt annerledes på landslaget, men å hoppe inn fra kanten er akkurat det samme. Det er meg mot målvakten, sier 29-åringen.

I EM i Sveits for to år siden og Tyskland-VM for ett år siden sleit han en del. Tvedten ble flere ganger vraket og måtte se kamper fra tribunen.

- Jeg har ikke prestert godt nok i de to siste mesterskapene. I Tyskland var jeg bare god i Lemgo.

Landslagsgutta legger et spesielt trykk på ordet Lemgo hver gang de snakker om den tyske byen. Det var nemlig dit de reiste etter at de ble slått ut av gruppespillet og ikke fikk spille med de beste den siste uka. Det svei.

image: Scoringskåte Tvedten vil ha revansje

Tunisia-følelsen

- Så du kan godt skrive at jeg er veldig revansjesugen, sier Spania-proffen.

Han sier han har lært mye av å spille i en av verdens beste ligaer. Sammen med Bundesliga i Tyskland er Spania drømmen til unge håndballtalenter.

Dette blir også Tvedtens femte mesterskap, så han føler seg rustet til å ta ansvar på venstrekanten.

- Jeg husker jeg satt på et spillermøte i Tunisia (7. plass, i 2005), og så rundt meg. Da tenkte jeg at vi hadde fantastisk mange gode spillere. Den følelsen har jeg nå også. Vi kan slå hvem som helst, sier Håvard Tvedten.

I helga legger håndballgutta siste hånd på forberedelsene i kampene mot Portugal, Ungarn og Island.

Om seks dager braker alvoret løs mot Danmark i Drammenshallen.

FØRSTEVALGET: Håvard Tvedten er førstevalget på venstrekanten.
LIKER IKKE TRIBUNEN: De to siste mesterskapene har Håvardt Tvedten sett flere kamper fra tribunen sammen med kjæresten Guro Fostervold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media