Scott senket ManU

Barnsley- Manchester United 3- 2. Scott Jones hadde aldri scoret mål for Barnsley. Ikke før i går kveld. Da dunket han inn to bak Peter Schmeichel og sendte Manchester United på huet ut av FA-cupen.

Skadeskutte United har seg sjøl å takke for at de ikke ordnet sakene i 5. runde-omkampen mot bånnlaget i Premiere League.

For Andy Cole, David Beckham, Erik Nevland og resten av United produserte sjanser i bøtter og spann. Men det var ikke nok mot et hardt kjempende - og cup-heldig - Barnsley. Eller «Tyketanics», som gårsdagens gladeste engelske fotballfans kaller laget sitt.

For på Oakwell i går kveld sank ikke «Tyketanics». Og aller mest flytedyktig var Scott Jones. Som spilte sin andre kamp fra start for Barnsley.

Skulle bort

- Det er helt utrolig. Alt har snudd opp ned for meg. Hadde noen sagt dette til meg for en måned siden, ville jeg trodd de var gale, sa helten Jones til Sky Sports etter kampen.
For en måned siden var nemlig tomålsmannen på god vei bort fra Barnsley. Parenteslaget Mansfield i 3. divisjon skulle bli hans nye arbeidsgiver. Men handelen gikk i stå, Scott Jones fikk en ny sjanse i Barnsley - og nå er han mannen som førte laget sitt til kvartfinale mot Newcastle 7. mars.

Nevland-sjanser

Erik Nevland var eneste nordmann i cup-aksjon på Oakwell i går kveld. I Ole Gunnar Solskjærs virus-fravær spilte rogalendingen på topp fra start sammen med Andy Cole.

Og Nevland burde roet absolutt alle United-nerver allerede i åpningen:

  • Etter fire minutter var han alene på femmeteren. Men vinkelen ble for skrå, og skuddet gikk i nettveggen.
  • I det sjuende minutt ble han spilt lekkert igjennom, løp fra Barnsley-forsvaret, lobbet over keeper - og over mål.
  • Teddy Sherringham og Andy Cole scoret for United, mens John Hendrie laget Barnsleys første mål.

I stedet ble det ligalederens stang-ut-kveld. Og Nevland ble byttet med Teddy Sherringham etter en drøy halvtime.

- Vi var heldige i kveld, innrømmet Barnsley-helt Scott Jones etterpå.

Fotnote : Jan Åge Fjørtoft var uaktuell for Barnsley, siden han har spilt tidligere cup-runder for Sheffield United. Henning Berg spilte Drillos-kamp i Marseille, mens Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær var ute med skade og sjukdom. Solskjær er i ferd med å friskmelde seg sjøl, og bør være tilgjengelig for Alex Ferguson i lørdagskampen mot Chelsea.