Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scott stanget England til første finale på 25 år

Møter vinneren av Tyskland - Norge.

STANGET INN AVGJØRELSEN: Jill Scott sendte England til deres første internasjonale finale på 25 år. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO:LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
STANGET INN AVGJØRELSEN: Jill Scott sendte England til deres første internasjonale finale på 25 år. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO:LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Vis mer

Jill Scott nikket England til EM-finalen i fotball tre minutter før slutt i annen ekstraomgang. Everton-spissen stanget inn et hjørnespark til 2-1 over Nederland.

Tre innbyttere spilte hovedroller da England overtok initiativet i en til da jevn semifinale som endte i ren enveiskjøring. Driblefanten Karen Carney skapte sjanse etter sjanse for de to andre innbytterne Scott og Lianne Sanderson, men de misbrukte dem på løpende bånd.

Verst var det i det 95. minutt. Carney tok seg til dødlinjen og serverte Sanderson ballen for åpent mål, men så henne styre den i tverrligger og ut helt oppe i krysset.

De engelske spillerne må ha begynt å skjelve i beina ved tanken på straffesparkkonkurransen som nærmet seg. Skulle engelske finalehåp enda en gang knuses i strafferulett, slik landets mannlige spillere har opplevd så ofte?

Første finale på 25 år
Ikke denne gang. Stjernen Kelly Smith kjempet seg til et hjørnespark. Carneys serve var som vanlig perfekt, og for en gangs skyld sviktet Nederland i markeringene. Keeper Loes Geurts fikk hendene på Scotts nikk, men greide ikke å hindre ballen i å glippe over streken.

MATCHVINNER: Jill Scott (t.h.) jubler etter å ha sendt England i ledelsen i annen ekstraomgang. Dermed blir England motstander for vinneren av semifinalen mellom Norge og Tyskland i morgen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matthias Schrader
MATCHVINNER: Jill Scott (t.h.) jubler etter å ha sendt England i ledelsen i annen ekstraomgang. Dermed blir England motstander for vinneren av semifinalen mellom Norge og Tyskland i morgen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Dermed er England klar for sin første finale i kvinnefotball siden den aller første EM-turneringen i 1984, da det ble tap mot Sverige på straffespark etter hjemme- og bortekamp. Dette er første gang England har spilt seg til finale i et seniorsluttspill siden mennene vant VM på hjemmebane i 1966.

Semifinalen var lenge jevnspilt, men England festet etter hvert grepet. Kelly Smith ga laget ledelsen etter en drøy time, men Marlous Pieëte utlignet noen minutter senere da hun fikk stå alene ved lengste stolpe på innlegg fra Manon Melis.

Nederland var nær finale i sitt første EM-sluttspill, og når Eli Landsem 24. oktober debuterer som norsk landslagssjef med VM-kvalifiseringskamp på Nadderud blir det mot en annen EM-semifinalist.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling