Scott stanget England til første finale på 25 år

Møter vinneren av Tyskland - Norge.

STANGET INN AVGJØRELSEN: Jill Scott sendte England til deres første internasjonale finale på 25 år. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO:LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
STANGET INN AVGJØRELSEN: Jill Scott sendte England til deres første internasjonale finale på 25 år. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO:LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jill Scott nikket England til EM-finalen i fotball tre minutter før slutt i annen ekstraomgang. Everton-spissen stanget inn et hjørnespark til 2-1 over Nederland.Tre innbyttere spilte hovedroller da England overtok initiativet i en til da jevn semifinale som endte i ren enveiskjøring. Driblefanten Karen Carney skapte sjanse etter sjanse for de to andre innbytterne Scott og Lianne Sanderson, men de misbrukte dem på løpende bånd.

Verst var det i det 95. minutt. Carney tok seg til dødlinjen og serverte Sanderson ballen for åpent mål, men så henne styre den i tverrligger og ut helt oppe i krysset.

De engelske spillerne må ha begynt å skjelve i beina ved tanken på straffesparkkonkurransen som nærmet seg. Skulle engelske finalehåp enda en gang knuses i strafferulett, slik landets mannlige spillere har opplevd så ofte?

Første finale på 25 årIkke denne gang. Stjernen Kelly Smith kjempet seg til et hjørnespark. Carneys serve var som vanlig perfekt, og for en gangs skyld sviktet Nederland i markeringene. Keeper Loes Geurts fikk hendene på Scotts nikk, men greide ikke å hindre ballen i å glippe over streken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer