Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scrabble-miljøet mangler ord etter juks på topp-nivå

Gjemte blanke brikker under bordet.

IKKE BARE Å MØTE OPP: Scrabble er et spill som krever en klar skalle og gjerne noen blanke brikker man kan legge hvor man vil. Men når noen jukser med de blanke brikkene skaper det storm i miljøet.
IKKE BARE Å MØTE OPP: Scrabble er et spill som krever en klar skalle og gjerne noen blanke brikker man kan legge hvor man vil. Men når noen jukser med de blanke brikkene skaper det storm i miljøet. Vis mer

(Dagbladet): Ordbrettspillet Scrabble har fått et enormt oppsving verden over etter Wordfeuds herjinger på smarttelefoner. Dermed blir det allerede etablerte Scrabble-miljøet introdusert for spillere som bruker alle midler for å lykkes i jakten på det perfekt scorende ordet.

I Florida ble en spiller kastet ut av USAs nasjonale mesterskap etter å ha gjemt blanke brikker under bordet, skriver nyhetsbyrået Associated Press. Det skal være første gang noen er tatt for å jukse i Scrabble på nasjonalt nivå.

Uheldig
- Det skjer uansett hva vi gjør, sier lederen for det nasjonale Scrabble-forbundet, John D. Williams Jr., til AP.

- Det er veldig uheldig. Hele Scrabble-verdenen summer nå. Hele internett summer nå, fortsetter Williams.

Innrømmet jukset
Spilleren skal ha vært en av de høyest rankede unge spillerne i USA og ble avslørt av en spiller som satt på nabobordet. Naboen så at unggutten la to blanke brikker på gulvet ved bordet han satt på og varslet turneringsledelsen.

Da de konfronterte spilleren, innrømmet han at han hadde tatt med seg de blanke brikkene fra tidligere spill i turneringen og planla å bruke dem om han trengte dem for å vinne.

Førstepremien i det nasjonale Scrabble-mesterskapet er på rundt 600 000 norske kroner.

Doping
I tillegg til å ha blitt kastet ut av turneringen ble selvsagt også resultatene fra de 24 tidligere partiene hans i turneringen strøket. Og Williams bekrefter at det er tøffe tak på toppen av Scrabble-verdenen.

- Det stikker ganske dypt. Vi er bare et lite steg unna dopingtester, ler han, og legger til at bruk av såkalte betablokkere - medisiner som i dopingsammenheng klarner hjernen - brukes av enkelte av deltakerne.

- Men ingen har blitt tatt for steroidebruk ennå, avslutter sjefen for Scrabble-forbundet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media