Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scumacher raskere enn Alonso på trening

Formel 1-sirkuset avslutter i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michael Schumacher noterte den sjette raskeste tida på dagens andre treningsomgang på Interlagos-banen i São Paulo i Brasil i dag. Fernando Alonso var tiende raskest.

Østerrikeren Alexander Wurz, testfører for Williams, var best av alle under trening, mens finske Kimi Räikkönen noterte den beste tida under den første treningsomgangen.

Men de to alt skal handle om under årets siste formel 1-runde i São Paulo søndag, tok det pent under dagens første trening.

Fernando Alonso kjørte bare en runde under den første treningsøkta, og noterte ingen tid. Michael Schumacher satt i bilen i noen minutter inne på Ferraris område i depotet, men var ikke ute på banen.

Alonso trenger bare ett poeng for å forsvare VM-tittelen fra i fjor. Han leder med ti poeng på Schumacher, som kjører sitt 250. og siste grand prix på søndag.

- Ikke råd til å tape

Dersom Schumacher vinner og Alonso ikke kommer på poengplass, vil Schumacher vinne sammenlagt på flest førsteplasser. Stillingen er 7-7 i førsteplasser før siste runde.

Spanske Alonso innrømmer at han kjenner et visst press foran søndagens løp.

PÅ JORDET: Michael Schumacher tok en avstikker innom gresset på Interlagos-banen i Brasil under dagens trening. Foto: EPA/Scanpix
PÅ JORDET: Michael Schumacher tok en avstikker innom gresset på Interlagos-banen i Brasil under dagens trening. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- I fjor hadde jeg tre sjanser: Her i Brasil, i Kina og i Japan. I år er det bare dette siste løpet, og selvsagt har jeg ikke råd til å skusle vekk denne sjansen slik jeg hadde råd til å tape sjansen til å avgjøre her i fjor, sier han til den offisielle formel 1-nettsida.

- Håper ikke på at andre bryter

Schumacher sier han har lagt drømmene om å vinne til siden, og konsentrerer seg om å hente hjem fabrikkmesterskapet for Ferrari sammen med teamkameraten Felipe Massa.

- Jeg vil ikke bygge meg forhåpninger basert på at noen bryter. Så jeg er her for å gjøre et godt løp og vinne, sier han.

• Debatt: Tror du Alonso kan klare å rote bort seieren?

TRENGER ETT POENG: Fernando Alonso har VM-seieren i sin hule hånd - men har ikke råd til å feile søndag om Schumacher vinner.