Södergren er ikke kreftsyk

- Større enn å vinne i Holmenkollen, sier han.

(Dagbladet.no): I forrige uke fikk Anders Södergren (31) den ene testikkelen fjernet på grunn av en celleforandring. Årsaken var frykt for kreft.

Men i dag kom gladmeldingen: Svulsten var godartet, den svenske langrennsløperen er helt frisk og kan vende tilbake til skisporet med en gang.

- Grattis, Anders

Slik beskriver han situasjonen der han fikk de gode nyhetene:

«Ved 14-tida i dag ringte telefonen hjemme i Östersund. Det var overlege Göran Beskow, som opererte meg. Han sa:

- Sett deg ned..!

Så fortsatte han:

- Grattis, Anders! Du hadde en godartet celleforandring. Herved friskmelder jeg deg. Du kan begynne å trene med en gang.»

GRUNN TIL GLEDE: Anders Södergren er ikke kreftsyk, slik det en stund var frykt for. Han kan snart være tilbake i skisporet. Her er han fotografert etter seieren i Holmenkollen i mars. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GRUNN TIL GLEDE: Anders Södergren er ikke kreftsyk, slik det en stund var frykt for. Han kan snart være tilbake i skisporet. Her er han fotografert etter seieren i Holmenkollen i mars. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Sjansene for at han skulle få en sånn beskjed, var små.

- Anders, bare to ganger på 20 år har jeg opplevd et slikt lykkelig utfall i tilsvarende situasjoner, sa overlege Beskow, ifølge en melding på Södergrens hjemmeside.

- Jeg danset av glede

Han beskriver beskjeden som mer sjokkerende enn da han fikk beskjed om at han kunne være sjuk.

- Jeg danset av glede hjemme i leiligheten og måtte klype meg i arma. Nå håper jeg å være tilbake i verdenscupen om noen uker, sier Södergren.

- Jeg ble svimmel av det jeg fikk høre. Og jeg reiste til trening i Bruksvallarna for å feire at jeg er frisk, forteller han.

Södergren vant femmila i Holmenkollen i 2006 og 2008, og han har også vunnet medaljer i OL og VM. Men ingen av disse opplevelsene kan måle seg med dagens glede.

- Takk til alle som har støttet meg. Det har hjulpet meg til en seier som er større enn å vinne i Holmenkollen, fastslår han gledestrålende.

Södergren er ikke kreftsyk