LIKER IKKE FELLESSTART: Svenske Anders Södergren foran Maksim Vylegzjanin og Petter Northug på femmila i Kollen-VM i 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
LIKER IKKE FELLESSTART: Svenske Anders Södergren foran Maksim Vylegzjanin og Petter Northug på femmila i Kollen-VM i 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Södergren kan droppe VM på hjemmebane

- I en fellesstart skjer det ingen dramatiske ting.

(Dagbladet): Svenskenes veteran Anders Södergren (36) varsler at han trolig dropper satsingen mot ski-VM på hjemmebane i Falun i 2015.

Grunnen er at det i går ble besluttet at herrenes femmil og damenes tremil blir fellesstart-løp.

- Det hadde vært en veldig gulrot om det hadde blitt individuell start. Nå heller det veldig mot at jeg blåser i det. Det hadde vært mye mer interessant med en individuell start, ettersom det skjer mye mer. I en fellesstart skjer det ingen dramatiske ting. 90 prosent av løpene blir en føljetong der favorittene henger med til slutt, sier Södergren til Expressen.

TV-avgjørelse Under en avstemning blant løperne i verdenscupen, stemte 70 prosent for en endring tilbake til individuell start i langløpene i VM, skrev Expressen i sommer.

FIS overlot avgjørelsen til den europeiske TV-unionen EBU, og i går ble det klart at man fortsetter med fellesstart.

- Det har jo vært snakk i føere år om at man skal jobbe for å få en individuell start på de lange distansene. Når beslutningen ligger hos TV-selskapene, er det klart at det er enklere å produsere en fellesstart, sier Södergren.

Noe for Northug Expressen minner ham om at «en viss nordmann» neppe har noe mot fellesstart. Petter Northug har avgjort mange langløp på å henge med feltet og knuse konkurrentene i spurten.

- Jo, men Petter har jo store muligheter selv i en individuell start, sier Södergren.

Nå regner svensken med at den kommende sesongen blir hans siste i verdenscupen.

- Ja, det kan det være. Jeg har lyst til å satse på langløp. Om det går veldig bra i verdenscupen i vinter, så får man vel tenke annerledes, sier han.