Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Södergren ladet opp med Alsgaard

Så vant han femmila i Holmenkollen.

(Dagbladet.no): I det som var en historisk helg i det norske nasjonalanlegget Holmenkollen, var det en svenske som stakk av med seieren på femmila.

Anders Södergren var suveren, mens beste norske endte på 8.-plass.

Men hvis noen nordmenn likevel skulle ville gjøre et desperat forsøk på å tilrive seg litt ære, måtte det være fordi Thomas Alsgaard var delaktig i Södergrens oppladning.

Knallhard trening

Da svensken sto over forrige verdenscuprenn, var det nemlig fordi han lå i hardtrening sammen med den tidligere norske skikongen.

- Rett etter rennene i Falun dro jeg til Ramundberget og trente i fem dager. Thomas Alsgaard var også med, og vi hadde kjempebra forhold, forteller svensken sjøl til TT.

Etter mildt press fra Vasalopp-vinner Jørgen Aukland, innrømte Alsgaard nylig at han har trent steinhardt den siste tida. Og så også da han hadde med seg sin svenske kamerat.

- Jeg kjørte tre langøkter, med skigåing i tre-fire timer. Et par dager kjørte jeg litt kortere økter, forteller Södergren.

Alsgaard booket festlokale 
Han ble trent av Alsgaard da nordmannen var Inge Bråtens assistent på det svenske skilandslaget.

I etterkant har ikke Alsgaard hatt et like godt forhold til alle de svenske langrennsessene, men Södergren er et soleklart unntak i så måte.

Og etter det svensken beskrev som sitt livs løp, skulle den norsk-svenske unionen fortsette på byen et sted.

 - Thomas har bestilt bord på en restaurant i Oslo. Vi går ut og feirer. Det skal bli deilig, fortalte den glade vinneren til Langd.se etter målgang lørdag.

HOLDER KONTAKTEN: Thomas Alsgaard (t.v.) var tidligere Anders Södergrens trener på det svenske landslaget. Det er han ikke lenger, men i forkant av helgas femmil fikk han likevel hjelp av den tidligere norske langrennskongen. Foto: TORMOD BRENNA/DAGBLADET
HOLDER KONTAKTEN: Thomas Alsgaard (t.v.) var tidligere Anders Södergrens trener på det svenske landslaget. Det er han ikke lenger, men i forkant av helgas femmil fikk han likevel hjelp av den tidligere norske langrennskongen. Foto: TORMOD BRENNA/DAGBLADET Vis mer
image: Södergren ladet opp med Alsgaard
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media