BLE HEKTET AV: Anders Södergren og Tord Asle Gjerdalen ble begge kjørt av lasset på den tredje stafettetappen i VM, der finske Juha Lallukka var aller sterkest. Foto: 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BLE HEKTET AV: Anders Södergren og Tord Asle Gjerdalen ble begge kjørt av lasset på den tredje stafettetappen i VM, der finske Juha Lallukka var aller sterkest. Foto: Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Södergren tror han ble slått av en dopet finne i VM

Ble parkert av Lallukka i Holmenkollen.

(Dagbladet): Mens de norske landslagsløperne har avstått fra å si et eneste ord til pressen om Juha Lallukka, har flere av de svenske utøverne tatt bladet fra munnen etter nyheten om at finnen har testet positivt på veksthormoner.

Anders Södergren, som kanskje er den mest populære svenske langrennsløperen her til lands, ble slått av Lallukka to ganger under VM i Oslo i mars.

Først greide han ikke å følge 32-åringen på den tredje stafettetappen, og også på femmila var han langt bak.

- Tror du han var dopet i VM?

- Jeg tror ikke han var ren. Eller, han var kanskje ren akkurat under mesterskapet, men han hadde vel jukset i forkant. Har du først dopet deg, har du sikkert gjort det før et mesterskap, sier Södergren til Dagbladet.

Han mistenkte imidlertid ikke Lallukka der og da, selv om han i likhet med mange andre ble meget overrasket over finnens stafettetappe.

- Alle var vel egentlig overrasket, for han hadde ikke vist så mye før det. Men ingen tenkte at det var noe sånt (doping). Jeg hadde ikke min beste dag selv og var skikkelig sliten.

POSITIV A-PRØVE: Finske Juha Lallukka. Foto:Antti Aimo-Koivisto
POSITIV A-PRØVE: Finske Juha Lallukka. Foto:Antti Aimo-Koivisto Vis mer

På femmilla ble Lallukka nummer åtte, 10 sekunder bak gullvinner Northug. Södergren havnet på 14. plass - 32 sekunder bak.

- Og da brakk han jo faktisk staven også, en kilometer fra mål. Han ville vært på pallen om han ikke hadde gjort det. Han var veldig sterk da også, sier svensken.

- Hvor skadelig tror du denne saken er for det finske landslaget?

- Det er ikke positivt, men det som er bra er at han sto utenfor landslaget deres. Han satset på egenhånd. Ettersom han kjørte sitt eget løp, vil det kanskje ikke skade dem så mye.

- Så det er ikke slik at dere mistenker andre finner?

- Hadde han vært med på landslaget, kunne man fort gjort det. Men nå tror jeg ikke at det er flere som holder på. Jeg tror Magnar Dalen (landslagssjef) har bra kontroll. Han er en stor motstander av doping, sier Södergren til Dagbladet.