Söderlings største triumf

Vant French Open.

Swedish Robin Söderling returns to US Andy Roddick during Paris Masters 1000 ATP tournament quater-final match on November 12, 2010 at the Paris Bercy Omnisports Stadium (POPB) in Paris.           AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON
Swedish Robin Söderling returns to US Andy Roddick during Paris Masters 1000 ATP tournament quater-final match on November 12, 2010 at the Paris Bercy Omnisports Stadium (POPB) in Paris. AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I forsøk nummer 51 klarte Robin Söderling endelig å vinne en Masters-turnering. Gaël Monfils ble for liten i Paris-finalen. Söderling hadde aldri tidligere vært i en finale på Masters-nivå (til tross for to finaler i Grand Slam-turneringen French Open). Men i sin 51. turnering på nivået storspilte han seg til finale, og fortsatte i samme spor da det skulle avgjøres. Monfils hadde hjemmepublikummet i ryggen, men det hjalp lite. Franskmannen ble feid av banen med 1-6-tap i første sett. I annet sett kjempet franskmannen innbitt for å holde seg i kampen, og han klarte å presse fram et tiebreak. Men i tie-breaket var Söderling like overlegen som i førstesettet, og vant 7-1. — Det føles fantastisk. Jeg har ikke så mange gode finaleminner, særlig ikke fra Paris. En finale er kampen du gjerne vil vinne og jeg er veldig glad for at jeg spilte bra her i dag og kan stå med trofeet, sa Söderling. Monfils vant overraskende semifinalen sin mot Roger Federer, men brente kanskje for mye krutt da. Han klarte iallfall ikke å hindre Sveriges største seier på tennisbanen siden Thomas Johanssons triumf i Australian Open i 2002. — Jeg var ekstremt nervøs før kampen og sov ikke mye i det hele tatt. Jeg ville virkelig gjøre det bra og er veldig glad for måten jeg startet kampen på, sa 26-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer