Sdiri skadet i både lever og nyre

Overvåkes ut uka.Video.

Den franske lengdehopperen Salim Sdiri ble alvorligere skadet enn først antatt etter å ha blitt truffet av spydet til Tero Pitkämäki fredag.

Både nyren og leveren på høyre siden av kroppen fikk skader etter at spydet traff

franskmannen og boret seg inn i kroppen hans.


- Lever og nyre skadet

- Spydet sneiet den høyre nyren mi. Også leveren fikk en liten skade, men det ser ut til å gå bra, slik at jeg slipper operasjoner for å bli kvitt disse skadene, sa Sdiri etter å ha vært til mer omfattende testing på Gemelli-sykehuset i Roma mandag.

Det var i den tredje omgangen av fredagens spydduell i Golden League at spydet til Pitkämäki kom helt ut av retning. Det traff Salim Sdiri som satt på en benk og holdt på å avslutte lengdekonkurransen.

Nå er det klart at franskmannen kommer til å bli værende i Roma ut uka.

Årsaken er at legene er redd det skal oppstå blødninger dersom han reiser hjem for tidlig.

Sdiri skadet i både lever og nyre

- Var redd

Salim Sdiri sier han foreløpig ikke vil uttale seg om sikkerheten rundt konkurransen i Roma, men han innrømmer at han ikke følte seg trygg da spydkasterne begynte sin konkurranse samtidig som lengdekonkurransen foregikk.

Det er ikke første gang det inntreffer ulykker på friidrettsbanen med spydkastere involvert. Tikjemperen roman Sebrle unngikk døden med 20 centimeter etter å ha blitt truffet i skulderen av et spyd på trening tidligere i år. Også på Bislett har det vært en ulykke. En funksjonær ble truffet av et spyd i forbindelse med Bislett Games for vel ti år siden.

(NTB)