Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se - et Viking-lag som jubler

Banket Brann med sju juniorspillere i troppen.

ET UVANLIG SKUE: Glade Viking-spillere har vært en mangelvare i Tippeligaen denne sesongen. I kveld kunne de endelig juble for sin første trepoenger siden 2. april. 
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
ET UVANLIG SKUE: Glade Viking-spillere har vært en mangelvare i Tippeligaen denne sesongen. I kveld kunne de endelig juble for sin første trepoenger siden 2. april. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

Viking - Brann 3-0

(Dagbladet): Viking har vært et lag i full oppløsning så langt i sesongen, og var tabelljumbo med seks poeng på ti kamper før kveldens vestlandsderby mot Brann.

Oppladningen til kampen var også langt fra optimal for siddisene: Sju mann var ute med karantene, skade eller EM-spill, ingen i troppen hadde opplevd nettsus i Tippeligaen i 2011 og Åge Hareide måtte stole på sine relativt uprøvde unggutter.

Men paradoksalt nok - eller kanskje nettopp derfor - ble det kvelden da Viking endelig lyktes.

Hjemmekamp mot Brann betyr som regel tre poeng for de mørkeblå, og to scoringer av Bengt Sæternes før pause og en sein straffescoring sikret en særdeles etterlengtet trepoenger - den første siden 2. april.

- Dette var utrolig viktig for klubben og laget. En skikkelig utløsning. Det var utrolig gøy å komme inn i garderoben etter kampen, sier Sæternes til TV 2.

Han har vært med i gamet lenge, men rangerer dagens mål helt i toppen over de viktigste han har scoret.

- Jeg vil påstå det er noen av viktigste klubbmålene. Vi hadde kniven på strupen i dag, det var en fantastisk følelse. Jeg må nesten si at målene i dag var viktigst, sier Sæternes.

Han var en helt i Bergen mellom 2004 og 2007, men viste ingen nåde mot hattrick mot sin gamle klubb.

Det første kom etter seks minutter: Carl Erik Torp forsøkte på nonchalant vis å vippe ballen over King Osei Gyan på egen 16-meteren. Han snappet ballen og fosset inn i feltet, men Piotr Leciejewski fikk ei hånd på avslutningen.

Sæternes fikk imidlertid en enkel jobb på returen, og Viking hadde fått den starten et lag i motgang trenger.

Resten av omgangen var nokså jevnspilt, men like før pause var Sæternes der igjen. Han stakk fram en fot og forandret retning på et ganske harmløst skudd fra Gyan - og dermed var Brann ille ute.

Det unge Viking-laget hadde spilte på seg mye selvtillit og var klart best de siste 45 minuttene. 19 år gamle Yann-Erik de Lanlay viste prov meget lovende takter i Viking-angrepet, det samme gjorde debutanten Veton Berisha på 17 år.

Sæternes er imponert over hvor gode unggutta er.

- De har gjort seg fortjent til plassen på laget. Da er det riktig at de spiller. Jeg er optimist på Vikings framtid. De viste i dag at de kan bite fra seg, de var veldig gode. Bare de blir matchet fornuftig og tatt gode vare på, vil Viking få mye glede av dem, sier han. 

De Lanlay sier det var glød enn nervøsitet i garderoben før kampen.

- Det var sprudlende entusiasme. Vi skulle ut og vinne kampen. Det er så ubeskrivelig deilig å vinne denne kampen, sier han til TV 2.

De mørkeblå var nærmere 3-0 enn Brann var redusering, og på overtid skulle Sæternes få sitt hattrick. I duell med Christian Kalvenes falt Vidar Nisja lett innenfor 16-meteren. Kalvenes bedyret sin uskyld, og trakk seg nok i siste liten, men med hjelp fra assistentdommeren valgte dommeren å dømme straffe.

Sæternes trillet ballen til venstre, Leciejewski gikk til høyre, og på sidelinja kunne en glisende Åge Hareide juble etter måneder med banning, fortvilelse og rådløshet.

Nå blir det spennende å se om den tidligere landslagssjefen fortsetter med å gi unggutta tillit - hele sju mann i troppen mot Brann var juniorspillere.

DAGENS MANN: Bengt Sæternes jubler etter å ha styrt inn sitt andre for kampen på ishockeyvis. 
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
DAGENS MANN: Bengt Sæternes jubler etter å ha styrt inn sitt andre for kampen på ishockeyvis. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media