Se Alsgaard og Hjelmeset bytte ut skiene med ballettsko

Utfordret Senkveld-gutta.

(Dagbladet): Både Odd-Bjørn Hjelmeset (40) og Thomas Alsgaard (40) er mest kjent for sine prestasjoner med ski på beina - men i kveldens utgave av Senkveld på TV 2 får publikum se skiprofilene prøve seg på ballett.

Langrennsduoen reiste med programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg til Russland der de skal konkurrere i hvem som er best i en ballettduell.

- Killerblikk
- De gutta har et sykt konkurranseinstinkt uansett hva de driver med - selv i ballettsko og trikot. Med de killerblikkene de ga oss skulle du tro de kjempa om et OL-gull, sa Rønneberg til TV 2 tidligere i høst.

Øverst i saken kan du se et klipp fra programmet, som sendes på TV 2 i kveld.

I helga bytter Hjelmeset ut ballettsko med jobbesko da han skal løpe New York Marathon. Han reiser over Atlanteren i morgen.

Satser på god tid
Selv om orkanen Sandy har herjet i storbyen denne uka, var ikke Hjelmeset bekymret da Dagbladet snakket med ham tirsdag.

- Som langrennsløper sleit jeg ofte med å få inn væske underveis. Jeg tror det blir et maraton uten væskeinntak. Det er fordi jeg sliter fælt med magen, jeg greier ikke å ta det inn. Så jeg får satse på å komme meg fort i mål, på rundt to og en halv time, sa Hjelmeset til Dagbladet.

- Hvor hardt blir et maraton sammenlignet med ei femmil, tror du?

- Det kan nok ikke helt sammenlignes. Jeg tror det er veldig viktig å løpe jevnt i et maraton. Mange sparer krefter i første halvdel, så de har noe å gå på mot slutten. Jeg har gått fem mil på ski mange ganger, der det har vært mange oppoverbakker og hvile i nedoverbakkene, og da har jeg stort sett hatt kontroll. Her kommer jeg til å forsøke å holde jevn fart hele veien, sa Hjelmeset.