Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se amatørdommerne i NFL lage ny skandale

Opprørsstemning blant spillerne i natt.

Det er opprørsstemning blant NFL-spillere etter at en ny tabbe av reservedommerne avgjorde mandagens storkamp mellom Seattle Seahawks og Green Bay Packers.

Packers ledet 12-7 da hjemmelagets quarterback Russell Wilson i siste sekund lempet en desperasjonspasning fra 40-yardstreken inn i målsonen. Der var to Seahawks-spillere omgitt av fem Packers-spillere. Forsvareren M.D. Jennings hoppet opp og tok ballen, men på vei ned la også Seattle-mottaker Golden Tate hendene på ballen.

To dommere sto rett ved. En signaliserte touchdown, den andre brutt pasning. Etter rådslagning blant alle dommerne ble utfallet touchdown. Den avgjørelsen ble opprettholdt etter videogjennomgang, selv om TV-bildene viser at Jennings grep ballen først og at Tate også dyttet en motspiller mens ballen var i luften.

- Det var forferdelig. Bare se på bildene, og tenk at de kom til det utfallet etter å ha sett dem. Helt forferdelig, sa Green Bay-quarterback Aaron Rodgers.

Slaktes Avgjørelsen slaktes av alle eksperter. Ifølge regelen er det angriperen som skal ha ballen om en spiller fra hvert lag fanger ballen samtidig, men i dette tilfellet er det liten tvil om at Jennings tok den først.

Rasende Packers-spillere gikk av banen og måtte etter mange minutter hentes tilbake for det obligatoriske ekstrapoenget som gjorde at Seahawks vant 14-12.

NFL kom ikke til enighet med dommerne om ny tariffavtale og gikk dermed til lockout. Til høstens kamper hentet ligaen inn dommere fra lavere nivåer, og de har gjort en dårlig figur.

Før helgens kamper ba spillerforeningen NFL-sjefene om å komme til enighet med de egentlige dommerne av hensyn til spillernes sikkerhet.

Katastrofe - Dette er den ultimate katastrofen for NFL. Alle føler at dette påvirker resultatene og senker nivået. Vi har bygget noe stort, og så involverer vi folk som ikke er kompetente. Det er vondt å se på, sa TV-kommentator og tidligere stjernespiller Steve Young etter mandagens fadese.

- Ikke still meg et eneste spørsmål om dommerne, sa Packers-trener Mike McCarthy, som ikke ønsket å pådra seg en streng bot. Andre hadde et annet syn.

- Vi ble snytt av dommerne. Flaut. Takk, NFL, tvitret Packers-spiller T.J. Lang etter kampen.

- Gi meg bot for dette og bruk pengene til å innfri de ordentlige dommernes lønnskrav, la han til.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media